Στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης

Συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στη Μυτιλήνη, είχε εχτές Τετάρτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εργαζόμενοι παρουσίασαν στον βουλευτή, το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την υπηρεσία, ενώ έκαναν αναλυτική παρουσίαση της δράσης του ΕΚΑΒ το προηγούμενο διάστημα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς επίσης και στην ανάγκη που υπάρχει για την κατασκευή νέου κτηρίου που θα φιλοξενήσει τις εγκαταστάσεις του τοπικού ΕΚΑΒ. Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της πρόσληψης γιατρού ο/η οποίος/α θα συνοδεύει τις κινητές μονάδες.

Με το τέλος της συνάντησης ο Γ. Πάλλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΕΚΑΒ στο νησί μας κάνει ένα σπουδαίο έργο, από τη στιγμή που οι εργαζόμενοί του είναι αυτοί που πρώτοι τρέχουν για να σώσουν ζωές, όταν υπάρχει ανάγκη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε αυτό, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην τοπική μας κοινωνία.

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν μεγάλες προσπάθειες έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του, σε μέσα, εξοπλισμό και προσωπικό κάτι που σε μεγάλο βαθμό έγινε κατορθωτό. Οι κάτοικοι του νησιού μας, ακόμα και της πιο απομακρυσμένης περιοχής, πρέπει σήμερα να νιώθουν ασφαλείς!
Υπάρχουν ωστόσο μια σειρά από θέματα, στα οποία συμφωνήσαμε με τους εργαζόμενους να εστιάσουμε από κοινού την προσοχή μας το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε το τοπικό ΕΚΑΒ να μπορέσει να ανταπεξέλθει ακόμα καλύτερα στον ρόλο του.


Σε αυτά τα πλαίσια, η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά ακόμα και η πρόσληψη νέου προσωπικού, ειδικότερα γιατρών, καθώς επίσης και η κατασκευή νέων κτηριακών εγκαταστάσεων, είναι αυτά, τα οποία θεωρούμε ότι πρέπει να ιεραρχήσουμε ως πρώτα»