Αύριο οι εκλογές στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου- Δείτε που θα στηθούν κάλπες

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

             Η επίθεση που έχει εξαπολύσει η Κυβέρνηση στα εργασιακά μας δικαιώματα, παίρνοντας κατεύθυνση από ΔΝΤ - ΕΕ, για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ώστε να αυγατίσουν τα κέρδη τους, πρέπει να μας βρει οργανωμένους απέναντί τους.

            Τα μέτρα που φέρνουν είναι η ταφόπλακα στο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, σε κάθε κλάδο σε κάθε δουλειά, να διεκδικεί, να παλεύει για έναν μισθό σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του. Να παλεύει για το αυτονόητο δικαίωμά του στην εργασία, στην ασφάλιση, ενάντια σε κάθε αυθαίρετη εργοδοτική εκμετάλλευση.

Χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία.

Αυτές είναι οι εντολές τους, αυτή είναι η κατεύθυνση που ακολουθούνε, μας θέλουν εργάτες χωρίς δικαιώματα, να δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας, με μισθούς πείνας. Όποιος σηκώνει κεφάλι να βρίσκει την πόρτα τις εξόδου από την δουλειά του επειδή διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον γι αυτόν και τα παιδιά του.

Χτυπάνε τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Με χιλιάδες ανέργους αυτή τη στιγμή στην χώρα μας, και ακόμα τόσους κακοπληρωμένους, σε προγράμματα απασχόλησης, σε 4ωρα, με μικρά μεροκάματα, με τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τα τελευταία χρόνια. Δίνουν δώρο στην μεγάλο-εργοδοσία τζάμπα εργάτες, με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που ετοιμάζουν.

Σχεδιάζουν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον Ιδιωτικό τομέα, την απελευθέρωση των απολύσεων, με πρόσχημα την «βελτίωση τις ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων».

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Αρκετά ματώσαμε τα τελευταία χρόνια.

Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου όλων των επιχειρήσεων. Η λύση επομένως, βρίσκεται στα δικά μας χέρια.

Το σωματείο είναι η δύναμή σου. Δοκίμασέ την! Αυτή είναι που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Μην περιμένεις ξεροκόμματα από το κράτος η τις μεγάλο-εργοδοσίες.

Στο πλευρό μας έχουμε όλα τα λαϊκά στρώματα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ. Όλοι μέσα στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τα πάνω- κάτω.

Μπροστά μας στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη έχουμε τις εκλογικές διαδικασίες του σωματείου, για την ανάδειξη νέας Διοίκησης και άλλων οργάνων.

Συγκεκριμένα:

Πέμπτη 3/11/2016
5 έως 9.30 το βράδυ
Εργατικό Κέντρο, οδός Δαβάκη και Βαλαωρίτου
Παρασκευή 4/11/2016

10 έως 3 μ.μ.
Εργασιακούς Χώρους
(13:30-15:00 ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΜΟΡΙΑΣ)
5  έως 9.30 μμ
Εργατικό Κέντρο, οδός Δαβάκη και Βαλαωρίτου
Δευτέρα 7/11/2016

5 έως 9.30 το βράδυ
Εργατικό Κέντρο, οδός Δαβάκη και Βαλαωρίτου
Τετάρτη 9/11/2016
5 έως 9.30 το βράδυ
Εργατικό Κέντρο, οδός Δαβάκη και Βαλαωρίτου
Πέμπτη 10/11/2016
5 έως 9.30 το βράδυ
ΚΑΛΛΟΝΗ, στον Δήμο

*Απαραίτητο για να ψηφίσουν τα μέλη να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα