Μέχρι την Πέμπτη δίνονται τα προνοιακα επιδόματα στους δικαιούχους της Λέσβου-Η εντολή πληρωμής τους… κόλλησε στη διαδρομή

Μέχρι την Πέμπτη θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα προνοιακά επιδόματα


Μέχρι την Πέμπτη θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα προνοιακά επιδόματα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου που ωστόσο η εντολή πληρωμής τους… κόλλησε στη διαδρομή.

 Αλλεπάλληλα  ήταν τα τηλεφωνήματα δικαιούχων στο δήμο για την καθυστέρηση καταβολής των επιδομάτων, τη στιγμή που σε άλλους δήμους οι δικαιούχοι τα είχαν εισπράξει από τις 10 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Κώστα Κατσαρό υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδρομή που ακολουθεί η εντολή πληρωμής μέχρι να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων.

Το υπουργείο Εσωτερικών μέσω των ταχυδρομείων στέλνει την εντολή αυτή στην εφορία η οποία κινεί τη διαδικασία πίστωσης του λογαριασμού του δήμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου η εντολή έφυγε από το Υπουργείο 8 Νοεμβρίου και παρελήφθη από το ταχυδρομείο στις 10 του μήνα (σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έδωσε στο δήμο το υπουργείο) χωρίς ωστόσο να φτάσει στην εφορία. Πάντως όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Κώστας Κατσαρός η εντολή πληρωμής εντοπίστηκε παραδόθηκε στην εφορία και τώρα αναμένεται να εξελιχθεί ομαλά η διαδικασία. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων θα πιστωθούν πριν το τέλος της εβδομάδας.

Πάντως οι δικαιούχοι καρδιοχτύπησαν για αυτή την καθυστέρηση θυμίζοντάς τους άλλες εποχές που λάμβαναν ακόμα και εκπρόθεσμες επιταγές. Για πολλές από αυτές τις οικογένειες το επίδομα που λαμβάνουν είναι το μόνο τους έσοδο και απαιτούν  περισσότερη υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση του ζητήματος.


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ