Στην αναμονή για τέλη κυκλοφορίας κι επίδομα θέρμανσης

Στην αναμονή για τέλη κυκλοφορίας κι επίδομα θέρμανσης


Το άνοιγμα των ειδικών εφαρμογών του Taxisnet περιμένουν οι φορολογούμενοι, προκειμένου αφενός να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 και αφετέρου για να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης, η εφαρμογή θα ανοίξει μόλις εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, με την οποία θα οριστικοποιούνται οι όροι κατανομής του.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο καλύτερης κατανομής του επιδόματος με βάση τις συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής ώστε να χορηγείται σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Μόλις εκδοθεί η υπουργική απόφαση θα ανοίξει και η σχετική εφαρμογή στο Taxisnet για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι σχεδόν 700.000 δικαιούχοι.

Η αίτηση για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα μπορεί να υποβληθεί έως το τέλος Μαΐου του 2017.

Πώς να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, αφού εισέλθουν με τον προσωπικό κωδικό τους στην εφαρμογή για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας, θα πρέπει να συμπληρώσουν τον ΑΦΜ τους, αλλά και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και στη συνέχεια να πατήσουν στην επιλογή "εκτύπωση". 

Βασική προϋπόθεση για να καταφέρετε να εκτυπώσετε τα τέλη είναι στο πεδίο της χρονολογίας να αναγράφεται 2017. 

Τα τέλη κυκλοφορίας 2017 θα πρέπει να καταβληθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2016, ενώ όσοι αμελήσουν έστω και μία ημέρα να τα πληρώσουν τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο που ισούται με το ισόποσο των τελών.


Πηγη cnn.gr