Ιστορίες ζωής από το διακεκριμένο καρδιοχειρουργό από την Λέσβο Στρατή Παττακό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στο πλαίσιο των συναντήσεων "Η ζωή μου όλη…" με το Θανάση Νιάρχο


Τον διακεκριμένο καρδιοχειρουργό Στρατή Παττακό, υποδέχεται ο Θανάσης Θ. Νιάρχος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των συναντήσεων "Η ζωή μου όλη…"  στις 7.00 μ.μ.

Τιμή εισόδου 5 ευρώ

Ποιος είναι ο καρδιοχειρούργος Στρατής Παττακός

Ο Στρατής Παττακός γεννήθηκε το 1951 στον Πολιχνίτο της Μυτιλήνης. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο με διευθυντή τον Καθηγητή κο Γρηγ. Σκαλκέα. Το 1982 έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου παρέμεινε επί 9 έτη ειδικευόμενος στην Γενική Χειρουργική και Καρδιοχειρουργική. Διετέλεσε Chief Resident του Georgetown Univ. Hospital. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1991 με εμπειρία 2500 εγχειρήσεων γεν. χειρουργικής και 1000 εγχειρήσεις  ανοιχτής καρδιάς για να εργαστεί στο θεραπευτήριο “Υγεία” όπου διευθύνει την Β΄ Καρδιοχειρουργική Κλινική.

Σήμερα επιτελείται ένα έργο το οποίο σε μέγεθος και ποιότητα μπορεί να συγκριθεί με επιτυχημένα κέντρα του εξωτερικού και το οποίο συνίσταται σε 750 περίπου εγχειρήσεις καρδιάς το χρόνο με ποσοστό επιτυχίας περί το 99 %. Μέχρι σήμερα  έχουν πραγματοποιηθεί περί τις 10.000 εγχειρήσεις καρδιάς που περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα καρδιοχειρουργικής του ενήλικα.

Η εκτίμηση των συναδέλφων του και η αγάπη και εμπιστοσύνη των ασθενών του είναι η υψηλότερη ανταμοιβή για την έντονη προσπάθεια για την επίτευξη του ως άνω έργου.