Χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι στο 8ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης για 12 προσφυγόπουλα (pics)

Την πύλη του 8ου δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης πέρασαν σήμερα 12 προσφυγόπουλα από τη Συρία και το Αφγανιστάν.


Τα παιδιά που έφτασαν με τους γονείς τους για να κάνουν και την εγγραφή , τα υποδέχθηκαν ο διευθυντής και οι δάσκαλοι, μπήκαν  στις  αίθουσες  διδασκαλίας και έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου.

Τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ , ολοκλήρωσαν τη διαδικασία που προβλέπεται για κάθε παιδί πριν φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο, ολοκλήρωσαν και τον εμβολιασμό που απαιτείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Πριν από λίγες μέρες υπήρχε αντίδραση για την φοίτηση των προσφυγόπουλων, λόγω έλλειψης ενημέρωσης για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί,  σήμερα ωστόσο όλα ήταν διαφορετικά.

Χαμόγελα και παιδικές φωνούλες που καλωσόριζαν τα παιδιά των προσφύγων στο 8ο δημοτικό σχολείο. Συνοδεύοντας τα προσφυγόπουλα στο σχολείο , η υπεύθυνη του ΠΙΚΠΑ η Έφη Λατσούδη τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΙΟΥ «ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται , τα παιδιά έκαναν όλα τους τα εμβόλια, και με μεγάλη ανυπομονησία περίμεναν τη σημερινή μέρα».   Χαρούμενοι και οι γονείς των παιδιών που μιλώντας στην ΕΡΤ ευχαρίστησαν όλους όσους έδωσαν και πάλι τη δυνατότητα στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο.

Σε τρία δημοτικά σχολεία Μυτιλήνης δημιουργήθηκαν τάξεις υποδοχής , στο 8ο στο 11ο και στο 15ο .

Στην τάξη υποδοχής, στο πρωινό τμήμα , τα παιδιά διδάσκονται την ελληνική  γλώσσα και κάποια βασικά μαθήματα και τα υπόλοιπα μαθήματα, γυμναστική, μουσική εικαστικά, υπολογιστές θα τα διδάσκονται με τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου.

Στις τάξεις υποδοχής θα φοιτούν μικρές ομάδες μαθητών, για να μπορεί να εξελίσσεται ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία, 12 παιδιά στο 8ο δημοτικό σχολείο, 5 παιδιά στο 11ο και 7 στο 15ο.

Όσον αφορά τις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων» (ΔΥΕΠ) που προβλέπεται να δημιουργηθούν και στα νησιά , την Παρασκευή ανέλαβαν δράση οι συντονιστές εκπαίδευσης και ξεκίνησε η καταγραφή των παιδιών των προσφύγων . Τα σχολεία στα οποία θα λειτουργήσουν οι ΔΥΕΠ θα αποφασιστούν μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των παιδιών και τον εμβολιασμό τους, ανάλογα  με τη διαθεσιμότητα χώρων των σχολείων και προσβασιμότητας από τις δομές φιλοξενίας.


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ