Διακινητές έκρυψαν μετανάστες σε πορτμπαγκάζ στο λιμάνι Μυτιλήνης- Έπεσαν οι νοτιάδες και ήρθαν 60 μετανάστες στην Εφταλου

Συλλήψεις διακινητών και μεταναστών στο λιμάνι Μυτιλήνης


Ένας 26χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ. οχήματος και δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 19 ετών, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες Πέμπτης, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, στο λιμένα Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω 26χρονος διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στον χώρο των αποσκευών του Ι.Χ. οχήματος του, δύο (02) αλλοδαπούς, για τους οποίους ισχύει περιοριστικός όρος απαγόρευσης αναχώρησης από τη νήσο Λέσβο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τέσσερα (04) κινητά τηλέφωνα και το ανωτέρω Ι.Χ. όχημα.

Επίσης, ένας 35χρονος αλλοδαπός οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος και δύο (02) 22χρονοι αλλοδαποί, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, στο λιμένα Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω 35χρονος διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στον χώρο των αποσκευών του Ε.Ι.Χ. οχήματος του, δύο (02) αλλοδαπούς, για τους οποίους ισχύει περιοριστικός όρος απαγόρευσης αναχώρησης από τη νήσο Λέσβο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν έξι (06) κινητά τηλέφωνα και το ανωτέρω Ε.Ι.Χ. όχημα.

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα (60) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σημερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΕΦΤΑΛΟΥΣ” ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.