Συμμορία έσπερνε τον τρόμο στην Μυτιλήνη-Πλήθος κλοπών σε οικίες, σχολεία, καταστήματα-Κλοπές και μοτοποδηλάτων- 5 Συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε διαρρήξεις σε σχολεία και κλοπές δικύκλων οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης


Εξαρθρώθηκε, χθες (31-10-2016) το βράδυ, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε σχολεία και κλοπές δικύκλων οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου πενταμήνου, ενώ συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν, ένας 16χρονος υπήκοος Ρουμανίας, μια 16χρονη ημεδαπή και ένας 27χρονος ημεδαπός, μέλη της συμμορίας, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πρόκληση φθορών και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και δύο γυναίκες (μία ημεδαπή και μία υπήκοος Ρουμανίας), που είχαν την επιμέλεια των 16χρονων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, διακριβώθηκε η εμπλοκή ακόμη πέντε (5) ατόμων στην υπόθεση, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Συγκεκριμένα, δύο 22χρονοι και ένας 19χρονος, ημεδαποί, συμμετείχαν στη διάπραξη κλοπών ως μέλη της συμμορίας, ενώ δύο (2) αλλοδαπές υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 29 και 33 ετών, διαπιστώθηκε ότι αγόρασαν μέρος των κλοπιμαίων.

Αναλυτικότερα, από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι, τα μέλη της συμμορίας, δρώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν τρείς κλοπές δικύκλων οχημάτων (2 μοτοσικλέτες και 1 μοτοποδήλατο) και αφαίρεσαν από την αυλή οικίας δύο (2) ποδήλατα. Επίσης, διέρρηξαν τρία σχολεία, απ’ όπου αφαίρεσαν δέκα (10) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα αναλώσιμα είδη και τρόφιμα, ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις τους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια, καθώς και το σύνολο σχεδόν των κλοπιμαίων.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.