Κοινωφελής Εργασία: Μέσα στο Δεκέμβριο η πρόσκληση για τις 27.000 προσλήψεις

Κοινωφελής Εργασία: Μέσα στο Δεκέμβριο η πρόσκληση για τις 27.000 προσλήψεις


Ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 350 -400 εκατ. ευρώ εκτιμά πως θα εξασφαλίσει το υπουργείο Εργασίας για την υποστήριξη των ανέργων τα επόμενα χρόνια, όπως γνωστοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 f».

«Το 50% θα πάει στα τομεακά -μέσα σε αυτό είναι και η υποστήριξη των ανέργων- και το υπόλοιπο 50% περίπου θα πάει στις περιφέρειες, για διάφορες δράσεις, συμπεριλαμβανομένων και δράσεων για την υποστήριξη των ανέργων σε περιφερειακό επίπεδο. Όσον αφορά το δικό μας υπουργείο, παρότι δεν έχουμε καταλήξει στα οριστικά νούμερα πιστεύω ότι περίπου 350-400 εκατ. ευρώ θα είναι για την υποστήριξη των ανέργων», είπε.

Σχετικά με τα προγράμματα υποστήριξης των ανέργων που «τρέχουν» ήδη η κ. Αντωνοπούλου διευκρίνισε ότι «αυτή τη στιγμή έχει εξελιχθεί το πρόγραμμα στους 17 δήμους, που είναι οι θύλακες υψηλής ανεργίας, έχουν ανακοινωθεί προσωρινοί πίνακες και είμαστε σχεδόν έτοιμοι να βγάλουμε και τους οριστικούς για τους επόμενους 34 πιο ευπαθείς δήμους και μέσα στον Δεκέμβριο θα έχει βγει η πρόσκληση και για τους υπόλοιπους δήμους, που αναφερόμαστε σε προσλήψεις 27.000 ανθρώπων, ενώ οι πόροι έχουν εξασφαλιστεί και από τον κρατικό προϋπολογισμό και από το ΕΣΠΑ».


Πηγη neolaia.gr