Σε πλήρη σύγχυση ξανά η κυβέρνηση- Μουζαλας «Οι πρόσφυγες στα νησιά δεν είναι 16.000 αλλά 12.000»-Απειλές για νέα hot spot στα νησιά

Σε πλήρη σύγχυση ξανά η κυβέρνηση


Σε πλήρη σύγχυση φαίνεται ότι βρίσκεται ξανά η κυβέρνηση για την προσφυγική κρίση στη σκιά των επεισοδίων που συμβαίνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που ασφυκτιούν από τους εγκλωβισμένους μετανάστες και πρόσφυγες καθώς ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έφτασε στο σημείο να διαψεύσει την ίδια την... κυβέρνηση για να προσπαθήσει να καθησυχάσει τους κατοίκους της Χίου, της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Λέρου.

Ενώ οι καθημερινές καταγραφές του συντονιστικού της κυβέρνησης από τις 4 Νοεμβρίου μέχρι και χθες Κυριακή μιλούν για περισσότερους από 16.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ο κ. Μουζάλας δήλωσε στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας ότι ο αριθμός αυτός είναι κάπου ανάμεσα στους 10.000 και τους 12.000 ανθρώπους.

Η εικόνα του συντονιστικού για τα νησιά την ΚυριακήΠαράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι «σε αυτή τη φάση η άποψη διώξτε τους πρόσφυγες από τα νησιά είναι μια ακραία άποψη που κάνει κακό στην πατρίδα γιατί αν συμβεί αυτό θα πέσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας».

Κατά τον κ. Μουζάλα σε αυτή την περίπτωση αυτό που δεν λέγεται στους κατοίκους των νησιών είναι ότι την επόμενη στιγμή θα ξεκινήσουν οι περσινές ροές.

«Οι άνθρωποι μένουν στα νησιά γιατί αυτό επιβάλλει η συμφωνία. Η συμφωνία γλίτωσε τη χώρα από 130.000 μετανάστες που θα εγκλωβίζονταν στη χώρα με κλειστά σύνορα» συμπλήρωσε ο κ. Μουζάλας.

Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της δημιουργίας κλειστών κέντρων κράτησης στα νησιά για τους παραβατικούς πρόσφυγες και μετανάστες ενώ για την άρνηση των δημοτικών αρχόντων να δώσουν χώρους για την κατασκευή καλύτερων δομών είπε ότι «εάν δεν μας δώσουν, θα τους βρούμε τους χώρους».