Η Λέσβος στο 11ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία & Ανάπτυξη»: «Τουρισμός: Στο Επίκεντρο της Ανάπτυξης»

Η Λέσβος στο 11ο Πολυσυνέδριο 


Στο 11ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία & Ανάπτυξη»: «Τουρισμός: Στο Επίκεντρο της Ανάπτυξης», που διοργάνωσε το www.ka-busines.gr  και συγκεκριμένα στο 1ο Πάνελ όπου τιμώμενη περιοχή ήταν η Λέσβος, συμμετείχε και πραγματοποίησε ομιλία εκπροσωπώντας το Δήμο Λέσβου, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης – Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Οικονομικών Υπηρεσιών, Κώστας Κατσαρός.   

Στην ομιλία του, ο κ. Κατσαρός, αφού έδωσε μια σειρά από αναλυτικές πληροφορίες για τη Λέσβο και τις προοπτικές πολύπλευρης ανάπτυξης του νησιού, με παράλληλη προβολή πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος Λέσβου διαχειρίστηκε το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού, αφού από την περιοχή σε διάστημα λίγων μηνών, το 2015, πέρασαν περισσότεροι από 856.000 πρόσφυγες.

«Αντιμετωπίσαμε την κρίση με τον τρόπο που θα την αντιμετώπιζε ο κάθε Έλληνας. Τον Οκτώβριο του 2015 περνούσαν καθημερινά κατά μέσο όρο 7000 άνθρωποι από το νησί μας. Αυτή τη στιγμή, μετά από την υπογραφή της συνθήκης με την Τουρκία οι ροές έχουν μειωθεί αισθητά», δήλωσε ο κ. Κατσαρός.

Ο κ. Κατσαρός, αναφέρθηκε επίσης στην αδυναμία της Πολιτείας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαχειρισθεί το προσφυγικό στο ξεκίνημά του. «Στηρίξαμε με όλους τους τρόπους, όπως επιβάλουν οι αξίες του ανθρωπισμού, κάθε πρόσφυγα και δικαιούμαστε να ονομαστούμε το νησί της αλληλεγγύης», σημείωσε ο κ. Κατσαρός.

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε επίσης σε όλους τους υψηλούς προσκεκλημένους που επισκέφθηκαν το νησί, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης και διεθνοποίησης της προσφυγικής κρίσης.


Τέλος, εξήρε τη συμβολή της δημοσιογράφου και δημιουργού του www.ka-busines.gr, κας Ραλλιώς Λεπίδου, που διοργανώνει το Πολυσυνέδριο «Καινοτομία & Ανάπτυξη» σε Ελλάδα και εξωτερικό και δίνει το βήμα στο Δήμο Λέσβου, και της παρέδωσε εκ μέρους του Δήμου, τιμητική πλακέτα.