Μυτιλήνη: Από τη φρίκη του πολέμου, ξανά στα θρανία- Εμβολιασμένα και με ιατρική παρακολούθηση όλα τα προσφυγόπουλα (video)

Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουν τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο πρώην ΠΙΚΠΑ στη Μυτιλήνη να καθίσουν στα θρανία.


Τα παιδιά, που έχουν πλήρη ιατρική φροντίδα, είναι ήδη εμβολιασμένα και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

Ο μικρός Μοχαμεντίν θέλει ότι και κάθε παιδί της ηλικίας του. Θέλει να βρεθεί στο σχολείο με τους συμμαθητές του. Σήμερα ζει με την οικογένεια του στο κέντρο φιλοξενίας στο πρώην ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης. Η Μικρή Λούμνααπό το ΙΡΑΚ είναι 12 ετών. Τελευταία φορά που πήγε στο σχολείο ήταν πριν τέσσερα χρόνια. Η μικρή Σαχαρ ξέρει ήδη τις πρώτες ελληνικές λέξεις. Το ίδιο και ο Ιμάν από το Αφγανιστάν.

Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΠΙΚΠΑ πρόκειται να παρακολουθήσουν μαθήματα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Πρόκειται για το σχολείο στο οποίο μερίδα γονέων αντέδρασε βάζοντας λουκέτο στην πόρτα του κτιρίου. Εδώ και χρόνια αρκετά παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί στο ΠΙΚΠΑ έχουν ενταχθεί σε σχολεία της Μυτιλήνης.



ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η. ΜΑΡΑΒΑΣ