Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών - EUROBIRDWATCH 2016: Το υπέροχο ταξίδι της μετανάστευσης στη Δ.Κ.Β. Μυτιλήνης #15/08

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική  Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης διοργανώνουν παιδικό εργαστήρι σχετικά με το μαγικό ταξίδι της μετανάστευσης των πουλιών.


Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές που θα περάσουν το χειμώνα στην Αφρική. Η BirdLife International και ο εταίρος της στην Ελλάδα, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε τον υπέροχο κόσμο της μετανάστευσης μέσα από τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (Eurobirdwatch 15).

Στόχος της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών είναι η προώθηση της ευαισθητοποίησης για το αξιοθαύμαστο ταξίδι της μετανάστευσης αλλά και των αναγκών των μεταναστευτικών πουλιών στους τόπους αναπαραγωγής, τα μεταναστευτικά περάσματα και τις περιοχές διαχείμασης τους στη Μεσόγειο και την Αφρική.

   Στο πλαίσιο της παραπάνω γιορτής σας περιμένουμε το Σάββατο 15 Οκτώβρη στις 12:00 π.μ. στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης, όπου μέσω μιας παρουσίασης για τα πουλιά της Λέσβου και δημιουργικών δραστηριοτήτων όπως ζωγραφική, κατασκευή μάσκας κ.α., θα  ξεκινήσουμε το ταξίδι μας  στον κόσμο των πουλιών.  

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών.

Για πληροφορίες  μπορείτε να απευθύνεστε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης, κα Μαρία Νάκκα, τηλ. 22510-40134.


Η συμμετοχή στο  εργαστήρι είναι ελεύθερη και δωρεάν.