Η Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει το τραγούδι «Μια Φωνή» για την ταινία «Η Ρόζα της Σμύρνης» -Γυρίσματα της ταινίας έγιναν και στην Μυτιλήνη

Η Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει το τραγούδι «Μια Φωνή» για την ταινία «Η Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα, μιας ιστορίας αγάπης που ταξιδεύει ανάμεσα σε δυο χώρες και δυο εποχές, με πρωταγωνιστές την Λήδα Πρωτοψάλτη, την Ευγενία Δημητροπούλου, τον Γιώργο Νούσια και την Γιούλικα Σκαφιδά.


Η ταινία προβάλλεται από τις 22 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους.

Το τραγούδι «Μια Φωνή», σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και στίχους Γιώργου Κορδέλλα, δημιουργεί μια νοσταλγική ατμόσφαιρα με αρώματα και εικόνες από το παρελθόν, από ιστορίες της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας του 1922, για έναν έρωτα παλιό, που τον ξυπνά ξανά «Μια Φωνή» στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980.

Ακούστε το τραγούδι:


Λίγα λόγια για την ταινία:

Σμύρνη 1922: Η νεαρή Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη), γόνος πλούσιας οικογένειας, ετοιμάζεται να παντρευτεί.

Αθήνα 1987: η Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) και κουβαλάει ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν.

Όμως το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη (Τάσος Νούσιας), ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας.

Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια παλιά ερωτική ιστορία και να γεννηθεί μια καινούργια.

22 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood


Η "Ρόζα της Σμύρνης" στο Facebook https://www.facebook.com/rozathssmyrnis/