Δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες για ωφελούμενες γυναίκες του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λέσβου

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» κ. Αναστασία Αντωνέλλη, ανακοινώνει ότι:


« Ως γνωστόν, ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού» με  στόχος  να καταλάβουν οι γυναίκες την σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας.

Ως Δήμος Λέσβου, εδώ και χρόνια με μια σειρά από δράσεις που έχουμε πραγματοποιήσει όπως ημερίδες ενημέρωσης, συνδημιουργία μαζί με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου  Ξενώνα απόρων καρκινοπαθών στην Αθήνα, δωρεάν εξετάσεις τεστ ΠΑΠ κ.λ.π., έχουμε στρατευτεί και εμείς στην μάχη κατά του καρκίνου.
Έτσι και εφέτος, σε συνέχεια της προσπάθειας μας αυτής και γνωρίζοντας την πολυτιμότητα της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, αιτηθήκαμε την παροχή δωρεάν ψηφιακών μαστογραφιών για τις ωφελούμενες γυναίκες του Κοινωνικού μας Ιατρείου.

 Στο αίτημα μας αυτό βρήκαμε ανταπόκριση από τα Ακτινολογικά Ιατρεία- Εργαστήρια: του κ. Αμπατζή Πολύδωρα, ο οποίος μας παρέχει 20 δωρεάν μαστογραφίες και από του κυρίου  Σίσκα Νικολάου, οποίος μας παρέχει 10 δωρεάν μαστογραφίες, τους οποίους και Ευχαριστούμε από καρδιάς, για την στήριξη της πρωτοβουλίας μας αυτής, η οποία μπορεί και να είναι σωτήρια για κάποιες γυναίκες.
Έτσι συνολικά 30 ωφελούμενες του Κοινωνικού μας Ιατρείου, με ηλικία από 40-69 ετών, από αύριο Τρίτη και μέχρι εξαντλήσεως της δυνατότητας, μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο τηλέφωνο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, τηλ: 22510-27501 εσωτ. 2 στην κοινωνική λειτουργό του Οργανισμού, κ. Βούρου Μαρία, προκειμένου να τους καθορίσουμε τα ραντεβού τους.

 Υπενθυμίζουμε ότι, ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη, καθώς περίπου 1 στις 8 γυναίκες υπάρχει περίπτωση να εμφανίσει τη νόσο.

Κάθε χρόνο μόνο στην Ελλάδα εντοπίζονται περίπου 4.500 περιστατικά και από αυτά 1500 είναι θανατηφόρα. 

Σε Παγκόσμιο επίπεδο περίπου 1.500.000 γυναίκες παθαίνουν καρκίνο του μαστού και 300.000 από αυτές χάνουν την ζωή τους.

Άλλωστε, ο καρκίνος του μαστού είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τις γυναίκες μεταξύ 40 και 45 ετών.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες είναι πώς αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί.  Αν η αντιμετώπιση της νόσου γίνει σε αρχικό στάδιο, το ποσοστό ίασης ξεπερνά πολλές φορές το 97%. Το σημαντικό βήμα είναι να γίνονται οι βασικές εξετάσεις:  αυτοεξέταση,  μαστογραφία και  κλινική εξέταση από γυναικολόγο.