Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης οι δημοσιογράφοι της Λέσβου για ακραίες επιθέσεις που έχουν δεχθεί

Τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης ενημέρωσαν τα μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ για ακραίες συμπεριφορές και επιθέσεις που έχουν δεχθεί κατά την διάρκεια άσκησης του καθήκοντός τους με εξυβρίσεις, προπηλακισμούς ακόμη και χειροδικίες σε βάρος τους.


Επίσης του γνωστοποίησαν το σκηνικό που στήνουν ακραίοι κύκλοι και παραδημοσιογραφικές ιστοσελίδες με διασπορά ψευδών ειδήσεων που στόχο έχουν να δημιουργήσουν κλίμα μισαλλοδοξίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Ο Εισαγγελέας από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει την αναφορά που θα καταθέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι δημοσιογράφοι.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την απόλυτη στήριξή της στους συναδέλφους της Λέσβου και της Χίου, που το τελευταίο διάστημα λόγω της κάλυψης στο προσφυγικό ζήτημα, δέχονται απειλές και προπηλακισμούς από ακροδεξιά – ρατσιστικά στοιχεία, θέμα για το οποίο έχει ήδη υπάρξει ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών.

«Η μέχρι σήμερα ατιμωρησία των στοιχείων αυτών τα έχει αποθρασύνει, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνεχώς περιστατικά, όπως αυτά που πρόσφατα σημειώθηκαν με προκλήσεις μελών της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο όπου διεξάγεται η σχετική δίκη, αλλά και τραμπουκισμούς σε βάρος δημοκρατικών πολιτών σε άλλα σημεία της χώρας (Ρέθυμνο, κλπ)» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί κάθε συνάδελφο να καταγγείλει όσα τέτοια περιστατικά αντιληφθεί και να συνεχίσει να δίνει τη μάχη της ενημέρωσης, που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εμποδίσουν τραμπουκισμοί και απειλές.

Επίσης η ΠΟΕΣΥ καλωσορίζει και χαιρετίζει τις ξένες αντιπροσωπείες αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινήσεων που θα επισκεφτούν στις 15 και 16 Οκτωβρίου τη χώρα μας στα πλαίσια διεθνούς διημέρου της ΚΕΕΡΦΑ.

Τέλος η Ομοσπονδία των δημοσιογράφων χαιρετίζει τις φωνές της λογικής που υψώνουν γονείς και μαθητές σε αρκετά σχολεία της χώρας που δηλώνουν την ευαρέσκειά τους στο να φοιτήσουν μαζί με τα ελληνόπουλα και τα προσφυγόπουλα.

«Η Ελλάδα υπήρξε χώρα που είδε στο παρελθόν τα παιδιά της να γίνονται πρόσφυγες και χρέος των δημοσιογράφων είναι τόσο να διασώζουν την ιστορική μνήμη και να μην αφήνουν έδαφος στην αναβίωση ακραίων ξενόφοβων αντιλήψεων και πρακτικών» τονίζει τέλος στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ.


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ