Προτάσεις για την Αστική Ανάπτυξη της πόλης της Μυτιλήνης από το Επιμελητήριο Λέσβου

Το Επιμελητήριο Λέσβου κατέθεσε τις προτάσεις του για τις Πράξεις ενδιαφέροντος του, εν όψει της σύνταξης του Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστική Ανάπτυξης της πόλης της Μυτιλήνης, από το Δήμο Λέσβου.


Σημειώνουμε ότι, οι Πράξεις που ονοματίζονται παρακάτω κατανέμονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά αυτές που ως Φορέα Υλοποίησης θα έχουν το Επιμελητήριο Λέσβου και η δεύτερη αφορά αυτές που ως Φορέα Υλοποίησης – λόγω αρμοδιότητας - θα έχουν τον Δήμο Λέσβου ή και άλλο Νομικό Πρόσωπο, οι οποίες όμως κρίνονται αναγκαίες, καθώς η υλοποίηση τους θα έχει πολλαπλά οφέλη για την επιχειρηματικότητα.

Α. Πράξεις με Φορέα Υλοποίησης το Επιμελητήριο Λέσβου

·         Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίου Επιμελητηρίου Λέσβου (υπάρχει ώριμη μελέτη)
·         Έντυπος και Ηλεκτρονικός Οδηγός Προβολής Στοιχείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πόλης της Μυτιλήνης (εξασφαλισμένη η δυνατότητα βιωσιμότητας της πράξης και μετά την λήξη της χρηματοδότησης της από το Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» μέσω της σχετικής μέριμνας που θα ληφθεί από το Επιμελητηρίου Λέσβου)
·         "Οδηγός Πόλης" - Πολλαπλή Ηλεκτρονική Εφαρμογή για PC -Tablets - Mobile Phones (εξασφαλισμένη η δυνατότητα βιωσιμότητας της πράξης και μετά την λήξη της χρηματοδότησης της από το Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» μέσω της σχετικής μέριμνας που θα ληφθεί από το Επιμελητηρίου Λέσβου)
·         Δράσεις Συμβουλευτικής, & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με σκοπό την προώθηση των ίσων ευκαιριών, της δραστήριας συμμετοχής και την βελτίωση της απασχολησιμότητας)
·         Δράσεις Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τις βασικές παρεμβάσεις του Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης της Μυτιλήνης (δράσεις προς όφελος ευπαθών κοινωνικών ομάδων, εξοικονόμηση ενέργειας, διαχείριση απορριμμάτων, προστασία του περιβάλλοντος γενικά, πολιτισμός)
·         Δράσεις  Δημοσιότητας του Στρατηγικού Σχεδίου ΒΑΑ της πόλης της Μυτιλήνης (παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικό / ημερίδες δημοσιότητας, κτλ)
·          
Β. Πράξεις με Φορέα Υλοποίησης τον Δήμο Λέσβου ή άλλο Νομικό Πρόσωπο

·         Ανάπλαση Όψεων Ιδιωτικών Κτιρίων (επαγγελματικής στέγης, κτλ) στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης (Περιοχή Λαδάδικα, Δέλτα, Κομνηνάκη, Φανάρι,κτλ)
·         Παρεμβάσεις σε Κοινόχρηστους Χώρους, οι οποίες είναι δυνατόν να προάγουν την επιχειρηματική δραστηριότητα. (π.χ. Τοποθέτηση σκιάστρων στην Οδό Ερμού, βελτίωση και εξωραϊσμός των σημείων σύνδεσης της Οδού Ερμού με τα σημεία εξόδου – εισόδου σε αυτήν, στην περιοχή Φανάρι, στην Επάνω Σκάλα, κτλ).
·         Δημιουργία «Πολυχώρου Πολιτισμού και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΛ και του Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης. Ο «Πολυχώρος» θα μπορούσε να στεγάσει δραστηριότητες όπως: Δημοτική Βιβλιοθήκη, Εκθεσιακός Χώρος, Συνεδριακό Κέντρο,  κτλ).


Μυτιλήνη 11 Οκτωβρίου 2016