ΠΡΟΣΟΧΗ: Έξαρση στην κλοπή μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων στην Λέσβο-Έρευνες από την αστυνομία

Οι ασφαλιστικές εταιρίες και η Ελληνική Αστυνομία το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατακόρυφη αύξηση στις κλοπές και διαρρήξεις των μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων στην Λέσβο.


Πληθαίνουν οι καταγγελίες το τελευταίο διάστημα στα γραφεία του LesvosPost αλλά και στην Αστυνομική Δ/νση Λέσβου για έξαρση του φαινόμενου κλοπής μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων.

Συνήθως τα κλεμμένα μοτοποδήλατα καταλήγουν σε μεγάλες μάντρες, ώστε να τα “κοπούν” και να πουληθούν ως ανταλλακτικά, μιας και όταν γίνει αυτό, είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπισθεί η προέλευση ενός ανταλλακτικού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες μας στην Αστυνομική Δ/νση Λέσβου ολοένα και καταφθάνουν περισσότερες καταγγελίες για κλοπή μοτοποδηλάτου από κεντρικά σημεία της Μυτιλήνης αλλά και σε πολλά χωριά της Λέσβου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι μόλις προχθές νεαρός αποπειραθηκε να κλέψει μηχανάκι ψητοπωλείου έξω ακριβώς από την επιχείρηση σε κεντρικό σημείο της προκυμαίας Μυτιλήνης, ο νεαρός μόλις άκουσε τις φωνές του προσωπικού τράπηκε σε φυγή.

Η αστυνομία είδη διεξάγει έρευνες και συλλέγει στοιχεία ώστε να ξεσκεπάσουν αυτήν την πιθανή συμμορία ληστών μοτοποδηλάτων-μοτοσικλετών


Μέτρα πρόληψης για αποφυγή κλοπής: Τι πρέπει να κάνεις για να μην κλέψουν τη μοτοσικλέτα σου

Η αγωνία που ζούμε καθημερινά για τη μοτοσυκλέτα μας μήπως είμαστε οι επόμενοι που θα πέσουμε θύματα κλοπής είναι πραγματικά αγχωτική. Υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν για να προστατεύσετε τη μοτοσυκλέτα σας. Διαβάστε αναλυτικά:

Οι 8 βασικότεροι τρόποι προστασίας της μηχανής σας από επιτήδειους κλέφτες είναι:

1) Μην τοποθετείς ποτέ στο ίδιο σημείο και σε κοινή θέα την μοτοσυκλέτα σου, βάζοντας σε πειρασμό επίδοξους κλέφτες. Εάν δεν έχεις διαθέσιμο κλειστό γκαράζ, το οποίο είναι και το καλύτερο, φρόντισε να καλύπτεις τη μηχανή με «κουκούλα» ώστε να μην γνωρίζουν το είδος και τη μάρκα οι «ενδιαφερόμενοι».

2) Ποτέ μα ποτέ μην ξεχνάς να κλειδώνεις το τιμόνι της μηχανής σου. Είναι ένα σημαντικό μέτρο προφύλαξης. Μοτοσυκλέτα με κλειδωμένο τιμόνι δύσκολα μετακινείται.

3) Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς πέταλο ή κουλούρα για το κλείδωμά της, δεν πρέπει να ακουμπάει στο έδαφος. Το έδαφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντίσταση ή μοχλός και να δώσει πλεονέκτημα στις προσπάθειες παραβίασής τους.

4) Το να χρησιμοποιείς πάνω από μία κλειδαριές και μάλιστα διαφορετικού τύπου, είναι έξυπνη κίνηση και σου προσφέρει μεγαλύτερη προστασία.

5) Καλό είναι να κλειδώνεις τη μηχανή σου σε ένα σταθερό σημείο. Μπορεί αυτό να σου παίρνει παραπάνω ώρα αλλά έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι αποτρέπει πολλές απόπειρες κλοπής. Πολλές κλοπές δικύκλων πραγματοποιούνται με τη συνδρομή φορτηγών ή βαν.

6) Να σταθμεύεις πάντα σε εμφανή σημεία με καλό φωτισμό και όχι σε ερημικά σημεία της πόλης.

7) Η χρήση και εγκατάσταση συναγερμού επιβάλλεται. Προκαλεί άγχος και αμηχανία σε άπειρους ληστές.

8) Να ελέγχεις το περιβάλλον σου. Εάν κάποιος άγνωστος, περίεργος τύπος στέκεται απέναντι από το σπίτι σου ή στη γωνία του τετραγώνου συχνά τις τελευταίες μέρες, εάν αντιλαμβάνεσαι πως κάποιο όχημα σε ακολουθεί για αρκετή ώρα και παρόλο που κάνεις επίτηδες άσκοπη διαδρομή συνεχίζει, όλα αυτά είναι ενδείξεις που θα πρέπει να σε προβληματίσουν.


Οι επαγγελματίες κλέφτες ακολουθούν το επόμενο θύμα τους, το παρακολουθούν, μαθαίνουν την καθημερινότητά του και «χτυπούν».