Σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες συμμετείχε το Επιμελητήριο Λέσβου

Το Επιμελητήριο Λέσβου συμμετείχε δια του Προέδρου του κ. Ευάγγελου Μυρσινιά, σε  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τίτλο «4ο Ευρωκοινοβούλιο των Επιχειρηματιών των Ευρωεπιμελητηρίων», οι εργασίες του οποίου έλαβαν χώρα στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2016, στις Βρυξέλλες.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων – ΕΚΕ διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τα Ευρωεπιμελητήρια, και συγκεντρώνει περισσότερους από 800 επιχειρηματίες όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, από όλους τους τομείς των επιχειρήσεων, καθώς και εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με σκοπό να συζητήσουν και να ψηφίσουν επί των κρίσιμων ζητημάτων πολιτικής που βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομικής και πολιτικής ζωής της Ευρώπης. Αποκτά δε ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι το ΕΚΕ αντιμετωπίζεται από τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης ως η μεγαλύτερη εκδήλωση οικονομικής δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εκδήλωση ήταν εστιασμένη στην επιχειρηματική ανάπτυξη, ενώ δόθηκε στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να διατυπώσουν ξεκάθαρα στους δημιουργούς στρατηγικών πολιτικής, τις προσδοκίες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος των εργασιών του ΕΚΕ ήταν η δημιουργία – παραγωγή τακτικών πολιτικής για την άμεση και ολοκληρωμένη ανατροφοδότηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επηρεάζει την επιχειρηματική κοινότητα. Τα θέματα που συζητήθηκαν και στα οποία ελήφθησαν αποφάσεις αφορούσαν το εμπόριο εντός και εκτός της Ε.Ε., την ενέργεια και το περιβάλλον, τις δεξιότητες, την οικονομική ολοκλήρωση και τη μετανάστευση.