Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, η οποία πριν από λίγες ημέρες απέστειλε εξώδικα στη Διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου και στον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες εργασίας και υγιεινής στους χώρους που εργάζονται οι Αστυνομικοί, καθώς και για τις ατέλειωτες ώρες εργασίας -υπερωριών, που στην ουσία οδηγούν σε εξάντληση των δυνάμεων του σώματος.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Αλεξίου, προς το παρόν δεν υπήρξε η παραμικρή ενέργεια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η διοίκηση αδιαφόρησε για τα αιτήματα που προέβαλαν στα εξώδικα.

«Δυστυχώς, όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε, ώστε να υπάρξει κάποια βελτίωση στις συνθήκες εργασίας, αλλά εισπράξαμε αδιαφορία και απαξίωση για άλλη μια φορά.

Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε την κατάσταση αυτή να διαιωνίζεται. Στις 17-18 τρεχ. θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η σύσκεψη της Ομοσπονδίας των Ενώσεων των Αστυνομικών Υπαλλήλων της χώρας. Εκεί θα θέσουμε το θέμα και θα ζητήσουμε άμεσα να προχωρήσει η Ομοσπονδία μας σε κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα στον αποκλεισμό του κτιρίου της Δ/νσης Αστυνομίας Λέσβου. Θα ζητήσουμε στην κινητοποίησή μας, να συμμετέχουν και στελέχη της Ομοσπονδίας από την Αθήνα, που θα μετακινηθούν στο νησί μας για να συμμετέχουν στον αποκλεισμό. Εκτιμούμε ότι το αίτημά μας θα γίνει αποδεκτό και θα οριστεί η ημερομηνία της κινητοποίησης, που θα είναι το πρώτο δυναμικό βήμα διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας που καταπατώνται καθημερινά. Σε περίπτωση που δεν αλλάξει η κατάσταση, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε ακόμη πιο δυναμικές ενέργειες. Είπαμε ως Ένωση Αστυνομικών, ότι θα βοηθήσουμε το νησί μας και τον τόπο μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Όμως, τούτο απαιτεί συνεργασία και συνεννόηση. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και οι μόνοι που βάζουν πλάτη και πιέζονται, είναι οι εργαζόμενοι στην Αστυνομία και όχι η διοίκηση, η οποία περιορίζεται στη λήψη αποφάσεων που καταπατούν και μηδενίζουν τα δικαιώματά μας».  

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης