Εγκαινιάζεται η Νέα Προσκοπική Εστία στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Την ερχόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 11,30 το πρωί εγκαινιάζεται  από τα Λυκόπουλα, τους Προσκόπους και τους Ανιχνευτές μέλη του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης, τους γονείς και τους φίλους τους, η Νέα Προσκοπική Εστία στο Κιόσκι.


Μαζί τους τη νέα Εστία θα εγκαινιάσουν ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, και ο Γενικός Έφορος του ,Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Θοδωρής Κεφαλάς.

Η νέα Εστία των Προσκόπων ετοιμάστηκε σε χρόνο ρεκόρ με πόρους του Σώματος Ελλήνων προσκόπων. Αλλά και με πολύ εθελοντική εργασία των ενηλίκων μελών της Κίνησης αλλά και εργασία εξειδικευμένων συνεργείων που μετέτρεψαν σε χώρο προσκοπικού παιχνιδιού και δημιουργίας, σε χώρο δηλαδή εκπαίδευσης της νέας γενιάς της Μυτιλήνης το χώρο με τους τρεις οικίσκους πλάι στο γήπεδο στο Κιόσκι (πίσω από το 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης) όπου στεγαζόταν μέχρι και το Μάιο του 2015 λειτουργίες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης. Μετά τη μεταστέγαση του 5ου Σχολείου οι εγκαταστάσεις είχαν εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα σημαντικές ζημιές σε αυτή τη σημαντική δημοτική περιουσία από αλλεπάλληλους βανδαλισμούς.

Ας σημειωθεί ότι ο χώρος όπου θα στεγασθεί η νέα Προσκοπική Εστία παραχωρήθηκε με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου μετά από σχετική εισήγηση του τμήματος Παιδείας και δια βίου μάθησης του Δήμου Λέσβου κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού.

Επίσης το Σαββάτο 8 Οκτωβρίου στις 11,30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός για την καινούργια προσκοπική χρονιά στο 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στην Εστία του στο Μακρύ Γιαλό (απέναντι από τη Μαρίνα Μυτιλήνης)..


Τέλος, το απόγευμα του Σαββάτου ο Γενικός ¨Έφορος του Σώματος Ελλήνων προσκόπων Θοδωρής Κεφαλάς θα επισκεφθεί το Μόλυβο προκειμένου να επισκεφθεί ενήλικα και ανήλικα στελέχη του εκεί 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας..