«Όχι» από τους κατοίκους σε μετεγκατάσταση μεταναστών στα χωριά της Λέσβου σε μισθωμένα ενοικιαζόμενα σπίτια

Αναστάτωση και αντίδραση έχουν προκαλέσει οι φήμες για μετεγκατάσταση αλλοδαπών στην περιοχή σε μισθωμένα ενοικιαζόμενα σπίτια – δωμάτια.


Κόκκινο πανί για την τοπική κοινωνία των χωριών της Λέσβου, αποτελούν οι φήμες για μετεγκατάσταση αλλοδαπών στις περιοχές τους και η δημιουργία δομών φιλοξενίας ή μίσθωση σπιτιών.

Μετά την περιοχή της Γέρας και του Πλωμαρίου, όπου η προσπάθεια δημιουργίας δομών φιλοξενίας ανηλίκων συνάντησε την αντίδραση των κατοίκων, ακολουθεί η Δημοτική Κοινότητα Ερεσού, στην οποία τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν έντονα φήμες, για μίσθωση δωματίων στη Σκάλα Ερεσού, με σκοπό την  φιλοξενία αλλοδαπών.

Οι φήμες αυτές, προκάλεσαν έντονη αναστάτωση στους κατοίκους και κυρίως στους επαγγελματίες, οι οποίοι προφανώς φοβούμενοι τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας, έχουν ξεσηκωθεί, δηλώνοντας κάθετα την αντίθεσή τους σε μια τέτοια προοπτική.

Ήδη, για σήμερα το πρωί είχε προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Ερεσού παρουσία του αντιδημάρχου Μ. Ρούσση, ο οποίος δηλώνει ξεκάθαρα ότι συμφωνεί απόλυτα με τις ανησυχίες που εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής του.

«Προς το παρόν οι φήμες αυτές που κυκλοφορούν έντονα στο χωριό, δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και αναστάτωση. Γι' αυτό και συγκαλείται άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση.


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης/ Μ. Χατζηγεωργίου