Ερώτηση για τις άγονες αεροπορικες γραμμές του Βορειοανατολικού Αιγαίου από τον Χ. Αθανασίου

Μπορεί ο διαγωνισμός για τις άγονες αεροπορικές γραμμές να έκλεισε με όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο, δεν συνέβη όμως το ίδιο για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αφού περικόπτονται δρομολόγια διασύνδεσής τους.


Συγκεκριμένα, μεγάλες απώλειες αφορούν τη γραμμή Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Σάμος – Ρόδος, η οποία δόθηκε για εκμετάλλευση στην εταιρεία Olympic Air ως το τέλος Μαρτίου 2017, η οποία, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, θα εκτελεί μόνο δύο (2) δρομολόγια εβδομαδιαίως, έναντι πέντε (5) που ήταν μέχρι πρότινος.

Ο Βουλευτής Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Βουλευτής Νομού Χίου κ. Νότης Μηταράκης σε κοινή δήλωσής τους για το θέμα αυτό ανέφεραν:

«Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν, αφού το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επέλεξε την εύκολη λύση των περικοπών δρομολογίων απομονώνοντας τα ακριτικά νησιά μας, αντί να συνδιαλεχθεί με τις αεροπορικές εταιρίες και την τοπική κοινωνία ώστε να βρεθεί μια πιο ορθολογιστική λύση, βασισμένη στις πραγματικές ανάγκες των νησιωτών.»


Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να βελτιωθεί η ζωτικής σημασίας διασύνδεση των νησιών της Λήμνου, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.