Σοκ με αφορολόγητο μόλις 5.000 ευρώ

Το ΔΝΤ επιμένει και θέλει να πέσει στο τραπέζι το αφορολόγητο όριο, γεγονός που θα φέρει πολλαπλασιασμό στους άμεσους φόρους που πληρώνουν όλοι χωρίς εξαιρέσεις.


Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” στέλεχος του ΔΝΤ μιλά ξεκάθαρα για μείωση του αφορολόγητου ορίου που σήμερα είναι στα 8.636 ευρώ.

Το κλειδί θα είναι το πλεόνασμα. Όπως λέει πηγή του ΔΝΤ στην εφημερίδα “εάν οι Ευρωπαίοι συμφωνήσουν σε μείωση του στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% το 2018 αντί για 3,5% του ΑΕΠ, τότε δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για το αφορολόγητο. Αν όμως επιμείνουν στο 3,5% θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα και το α αφορολόγητο θα είναι στη λίστα.”

Που θα πάει λοιπόν το αφορολόγητο; Η μια απάντηση έρχεται από την Παγκόσμια Τράπεζα που έχει προτείνει τις 5.000 ευρώ. Αυτό θα σημάνει φόρους για όλους όσοι έχουν ένα ελάχιστο εισόδημα, έστω και με μισθό πείνας στα 600 ευρώ.

Η κυβέρνηση είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει εάν τεθεί αυτό το θέμα, προς το παρόν κυβερνητικά στελέχη απλά διαψεύδουν ότι έχει πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θέμα αφορολόγητου.


Πηγη newsit.gr