Πλούσια αθλητική δράση στην Λέσβο με την 2η αγωνιστική στην Α΄Τοπική και την πρεμιέρα της Β΄ Τοπικής-Όλοι οι αγώνες

Το ντέρμπι του Αιγέα με τον Αίγειρο που θα γίνει στο Πλωμάρι την Κυριακή το απόγευμα, συγκεντρώνει τα βλέμματα των φίλων της Α’ Τοπικής.


Μπορεί βέβαια να βρισκόμαστε ακόμη στην 2η αγωνιστική και το αποτέλεσμά του να μην κρίνει τίποτα απολύτως, δεν παύει όμως να είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες που θα διεκδικήσουν φέτος τον τίτλο και πέρα από το βαθμολογικό κομμάτι υπάρχει και το γόητρο που παίζει επίσης μεγάλο ρόλο πάντα σε τέτοια ντέρμπι. Ο Αιγέας μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα με τον Βύρωνα αλλά και τους αγώνες κυπέλλου που προηγήθηκαν, δείχνει να μην πατά και πολύ καλά στα πόδια του και το ντέρμπι αυτό είναι μια ευκαιρία για τους Πλωμαρίτες να δώσουν απαντήσεις και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα στους αντιπάλους.

Από την άλλη ο Αίγειρος ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα με 7 γκολ στην πρεμιέρα, αλλά ο αντίπαλός του Αχιλλέας, δεν προσφέρονταν για ασφαλή συμπεράσματα και ο αγώνας του Πλωμαρίου είναι για τον Θοδωρή Παπαλόπουλο και τους παίκτες του μια πρόκληση. Στα υπόλοιπα παιχνίδια τώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντηση του Κεραυνού με τον Διαγόρα, με τους γηπεδούχους να δείχνουν δυνατοί και φέτος και την ομάδα της Αγ. Παρασκευής να θέλει να φύγει με νίκη και από άλλη μια δύσκολη έδρα μετά από αυτήν του Ολύμπου στην πρεμιέρα.

Επίσης αμφίρροπος αγώνας αναμένεται στα Λουτρά με τον φιλόδοξο Αετό να υποδέχεται τον Όλυμπο που παραμένει επικίνδυνος, ενώ χωρίς προγνωστικά είναι και ο αγώνας του Οδυσσέα Ελύτη με την Αναγέννηση Γέρας με τις δυο ομάδες να αναζητούν την πρώτη τους νίκη. Στη Μήθυμνα ο Αρίων θέλει να διπλασιάσει τα τρίποντά του έχοντας όμως απέναντι τον δυνατό φέτος Βύρωνα, ενώ σεφτέ στις νίκες θέλει να κάνει ο Ατρόμητος που δεν έχει ξεκινήσει καλά και βλέπει ως “φάρμακο” τη νίκη επί του Πολιχνίτου στην Ανεμότια. Τέλος, στην Πέτρα Αχιλλέας και Παλλεσβιακός μάχονται για τους πρώτους τους βαθμούς.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Οδυσσέας Ελύτης – Αναγέννηση (Λουτρά- Σάββατο 8/10)
Αρίων Μ. – Βύρων (Σάββατο 8/10)
Ατρόμητος – Πολιχνίτος
Αχιλλέας – Παλλεσβιακός
Αετός – Όλυμπος
Κεραυνός – Διαγόρας
Αιγέας – Αίγειρος

Σέντρα με φαβορί Ανδρονικά και Αλκιβιάδη στο πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής

Σέντρα έχουμε όμως και στο πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής, το οποίο ξεκινά με τον Ανδρονικά και τον Αλκιβιάδη να είναι τα μεγάλα φαβορί.

Η ομάδα των Παρακοίλων ενισχύθηκε σημαντικά την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στα παιχνίδια της μέχρι τώρα στο Κύπελλο και στα φιλικά και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί για τον τίτλο. Το ίδιο ισχύει και για τον Αλκιβιάδη, ο οποίος υποβιβάστηκε μετά από χρόνια στην Α’ τοπική, θέλει όμως να επανέλθει άμεσα και επίσης είναι μια ομάδα που θα παλέψει για την άνοδο. Συνοπτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Β’ Τοπική.

Β’ Τοπική

Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 16.30

Απόλλων Δαφίων – Βασιλικά
Παπανικολής – Αστέρας Ιππείου
Προοδευτική – Δόξα
Αλκιβιάδης – Αίας
Μεσότοπος – Λιονταράκια
Ανδρονικάς – Φίλια (Κυριακή 9/10)


Πηγη ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ