Με πλήθος κόσμου, ισχυρή αστυνομική δύναμη και ψιλόβροχο πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 28η Οκτωβρίου στην Μυτιλήνη (pics, vid)

Με την παρουσία πλήθους κόσμου από όλη τη Λέσβο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, η Στρατιωτική και πολιτική παρέλαση, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.


Το ψιλόβροχο και ο δυνατός βοριάς δεν πτόησαν τους Λέσβιους και η προκυμαία Μυτιλήνης γέμισε χαμογέλα και χειροκροτήματα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης, πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ Ιάκωβου, παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης Γενικού Γραμματέα Αιγαίου Και Νησιώτικης Πολιτικής Ιωάννη Γιαννελη αλλά και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Λέσβου.

Γύρω στις 12:00 ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση στην Προκυμαία της Μυτιλήνης.

Την παρέλαση άνοιξαν μαθητές, σύλλογοι, και οργανώσεις από την Μυτιλήνη και ακολούθησαν πεζοπόρα τμήματα του Στρατού. 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής Ιωάννης Γιαννελη.

Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός με τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβούλιου αλλά και αντιδήμαρχοι, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης κ Ιάκωβος, ο αντιπεριφερειαρχης κος Βαλσαμιδης, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.

Η παρέλαση κύλησε σε ήρεμο κλίμα χωρίς απρόοπτα αλλά η παρουσία αστυνομίας και λιμενικού ήταν ισχυρή υπό τον φόβο επεισοδίων και πορείας από μετανάστες και αλληλέγγυους, αλλά και εθελοντών από ΜΚΟ... Μάλιστα ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, δημιούργησαν κλοιό στην επάνω σκάλα ώστε κανένας πρόσφυγας η μετανάστης να μην κατηφορίσει προς την Μυτιλήνη την ώρα της παρέλασης από τα Hot Spot της Μοριας και του Καρα Τεπε.

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV από την μαθητική, πολιτική και στρατιωτική παρέλαση αλλά και τις δηλώσεις των επισήμων.. Η μοναδική ιστοσελίδα της Λέσβου που κατέγραψε με δικό της υλικό τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτώβριου ήταν το LesvosPost.com για ακόμα μια χρονιά...… ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μαθητική- πολιτική παρέλαση 28η Οκτώβριου 2016 Μυτιλήνη


Στρατιωτική παρέλαση 28η Οκτωβρίου 2016 Μυτιλήνη


Δηλώσεις επισήμων 28η Οκτωβρίου 2016 (Γενικός Γραμματέας Αιγαίου Και Νησιώτικης Πολιτικής Ιωάννης Γιαννελης, και Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης)


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Ρεπορτάζ-Φώτο Μαριλενα Σαχινι (Εθελοντής Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)