ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016: Τουρκία με ΝΟΤΑΜ απαιτεί άμεση αποστρατικοποίηση της Χίου!

Απίστευτη τουρκική πρόκληση!


Την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρακολουθούσε την άσκηση "Παρμενίων 2016" στην Χίο, οι Τούρκοι αμφισβητούσαν με ΝΟΤΑΜ την ελληνική κυριαρχία στα νησιά και έθεταν θέμα αφοπλισμού τους, ενώ με NAVTEX επιχειρούσαν να αποκόψουν τη Χίο, την Ικαρία και τον Αη Στράτη από την υπόλοιπη χώρα!

Το θράσος της Τουρκίας εκδηλώθηκε στις 9:21 σήμερα το πρωί όταν έβγαλε τη ΝΟΤΑΜ A4371/16 με την οποία επαναφέρει τις γνωστές απαιτήσεις της για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Στη ΝΟΤΑΜ αναφέρει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τα συμφωνηθέντα για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της Απόφασης των Έξι Δυνάμεων το 1914 και του παραρτήματος σχετικά με τα Στενά της Συνθήκης της Λωζάννης ,καθώς και της Ειρηνευτικής Συνθήκης των Παρισίων 1947.

Η θρασύτητα των Τούρκων φθάνει στο σημείο να αναφέρουν τη Χίο και τα Ψαρά(SAKIZ(CHIOS), IPSARA(PSARA)) ως νησιά που πρέπει να αποστρατικοποιηθουν και να μην περιλαμβάνονται σε ασκήσεις!

Το Onalert.gr είχε ήδη από το πρωί βάλει τον προφητικό τίτλο "Η Τουρκία απειλεί τη Χίο",αναφερόμενο στο σενάριο της άσκησης, αλλά αποδεικνύεται ότι την ώρα που δημοσιευόταν το θέμα, οι Τούρκοι απειλούσαν τη Χίο με τη συγκεκριμένων ΝΟΤΑΜ.


Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απάντησε με τη ΝΟΤΑΜ Α2168/16, με την οποία χαρακτηρίζουν άκυρες τις τουρκικές αιτιάσεις και επισημαίνουν ότι η μόνη υπεύθυνη αρχή για το FIR Αθηνών είναι η ελληνική ΥΠΑ και ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις σε αυτές τα περιοχές, με βάση τη διεθνή νομιμότητα.

Η ΥΠΑ καταγγέλλει επίσης ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί σκοπίμως τουρκικά ονόματα στα νησά και όχι τα διεθνώς αναγνωρισμένα ονόματα.

Η τουρκική πρόκληση συνεχίστηκε και στη θάλασσα, όπου με την ψευδο-NAVTEX 626/16 η Τουρκία δεσμεύει περιοχή στο Αιγαίο για τη διεξαγωγή άσκησης στις 11 και 12 Οκτωββρίου. Η συγκεκριμένη περιοχή, σε συνδυασμό με τις άλλες περιοχές που έχει ήδη δεσμεύσει για ασκήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου και έχουν κηρυχθεί άκυρες από την Ελλάδα, επιχειρεί να αποκόψει από την επικοινωνία με την υπόλοιπη χώρα την Χίο, τις Οινούσσες, τον Αη Στράτη και την Ικαρία.

Σε αναμονή λοιπόν της Ελληνικής αντίδρασης...


.



Πηγή www.onalert.gr/