Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου η 13η γιορτή κάστανου στην Αγιασο- Μετά από συναντήσεις αποφασίστηκε η χρηματοδότηση

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 η καρδιά της Λέσβου θα χτυπά στην Αγιάσο!


Καραβάνια εκδρομέων απ’ άκρου εις άκρον του νησιού μας θα ανηφορίσουν στο ορεινό κεφαλοχώρι, για να χαρούν τις πλούσιες εκδηλώσεις της 13ης Γιορτής Κάστανου, της σπουδαιότερης λεσβιακής Γιορτής Αγροτικής Παραγωγής, ενός θεσμού που γνώρισε τεράστια απήχηση και επιτυχία. 

Όπως αναφέρει ο κος Κουτσκουδης την Δευτέρα 10/10, με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου κ. Μιχάλη Ευαγγελινό και την Πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων Επαγγελματοβιοτεχνών Αγιάσου «Ο Ερμής» κ. Δήμητρα Σουσαμλή, επισκεφτήκαμε τον Αντιδήμαρχο Λέσβου κ. Κώστα Κατσαρό και συζητήσαμε τους τρόπους οικονομικής στήριξης της φετινής Γιορτής. Βρέθηκαν οι λύσεις και ευελπιστούμε, με τη βοήθεια του καιρού, να πάνε όλα καλά, για να τιμήσουμε επάξια άλλη μια χρονιά τη γιορτή του μοναδικού αυτού αγιασώτικου προϊόντος. Θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη. Προγραμματίστε την εκδρομή σας! Σας περιμένουμε.


Να σημειώσουμε ότι για τέταρτη συνεχή χρονιά ο καστανιώνας της Αγιάσου στη Λέσβο εμβολιάζεται για τη βιολογική καταπολέμηση του έλκους της καστανιάς. Οι εμβολιασμοί γίνονται Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν δύο μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου.