Startup Weekend Lesvos 7-9 Οκτωβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ξεκινά το “Startup Weekend Lesvos” το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης από τις 7 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2016. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα στο Πλωμάρι, αλλά τελικά τα πλάνα άλλαξαν.


Υπεύθυνος για την διοργάνωση στη Λέσβο είναι ο Βασίλης Σοφιαδέλης.

Τι είναι το SW

Το Startup Weekend είναι ένας διαγωνισμός του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Techstars. Δίνει την ευκαιρία σε developers, designers, business people, startup enthusiasts και άτομα με μια επιχειρηματική ιδέα να σχηματίσουν ομάδες και να αναπτύξουν ένα demo και ένα επιχειρηματικό πλάνο μέσα σε 54 ώρες. Παγκοσμίως, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 2500 Startup Weekends σε περισσότερες από 170 χώρες και μέσα από αυτά έχουν αναδειχθεί startups τα οποία σήμερα έχουν μια δυνατή πορεία στο αντικείμενο τους. Κυρίως όμως, το SW είναι ένα μεγάλο δίκτυο καινοτόμων ανθρώπων με πάθος και ιδέες που έχουν την ικανότητα και τη δυνατότητα και την θέληση να αλλάξουν τον κόσμο.

Τι είναι το SW Lesvos

To Startup Weekend Lesvos πραγματοποιείται για 1η χρονιά. Θέλει να δώσει την ευκαιρία σε όσους έχουν μια ιδέα ή μια λύση σε ένα πρόβλημα του κλάδου κοινωνικές λύσεις να την κάνουν επιχείρηση. Επίσης, θέλει να δώσει την ευκαιρία σε όσους θέλουν να συμμετέχουν σε μια startup ή να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους, να βρουν μια ομάδα και να δώσουν ζωή σε μια επιχειρηματική ιδέα.

Hint: Η συγκεκριμένη βιομηχάνια είναι γεμάτη από δεδομένα προς ανάλυση, δυνατότητες για αναπτύξη και βελτιστοποίηση λογισμικού και hardware.

Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί

Το Startup Weekend Lesvos θα πραγματοποιηθεί 7-9 Οκτώβριος στην διεύθυνση Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε οποιοδήποτε δημιουργικό άτομο άνω των 18, που αγαπά την καινοτομία. Προσκαλούμε ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα, με καινοτόμες ιδέες ή την διάθεση να στηρίξουν καινοτόμες ιδέες, να μαζευτούν και να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες που ανατρέπουν την κλασσική έννοια της αγοράς και αναδεικνύουν τις έννοιες της δημιουργικότητας, της επιχειρηματικότητας, της συνεργασίας και της καινοτομίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι η καινοτόμα ιδέα, που με την βοήθεια των υπολοίπων, θα προχωρήσει και θα εξεταστούν οι προϋποθέσεις και προδιαγραφές για την υλοποίηση της στα πλαίσια του Startup Weekend.

Πώς μπορεί κάποιος να συμμετάσχει


Αν κάποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ως μέντορας, κριτής ή χορηγός μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον στο lesvos@startupweekend.org

Τι είναι οι μέντορες και οι κριτές

Από τη διαγωνιστική φύση της διοργάνωσης προκύπτει η αναγκαιότητα για αξιολόγηση των επιχειρηματικών ιδεών. Τον ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι κριτές. Στον χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκονται και οι μέντορες για να συνεισφέρουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου με συμβουλευτική υποστήριξη, ομιλίες και παρεμβάσεις. Πρόκειται για ανθρώπους καταξιωμένους, ποικίλων κλάδων που έχουν αναδειχθεί με τις επιχειρηματικές αλλά και ακαδημαϊκές τους δραστηριότητες με διάθεση να για μελλοντική συνεισφορά και μετά το πέρας του τριημέρου.

Το startup weekend αποτελεί την ναυαρχίδα όλων των εκδηλώσεων start up και μέσω αυτής της δημιουργικής διαδικασίας έχουν προκύψει αξιοσημείωτες επιχειρηματικές δραστηριότητες που άλλαξαν τον Παγκόσμιο τρόπο σκέψης.

Τι κερδίζουν οι συμμετέχοντες

Για τις νικητήριες ομάδες θα υπάρξουν βραβεία. Ενδεικτικά, τεχνολογικός εξοπλισμός, προγράμματα κατάρτισης, νομική και λογιστική υποστήριξη, επιχειρηματική καθοδήγηση, συντονισμός και δικτύωση.

Προηγούμενοι διαγωνισμοί έδειξαν πως ακόμα και αν μια ιδέα δεν καταφέρει να προκριθεί από την κριτική επιτροπή, δεν αποκλείεται η πιθανότητα του σχηματισμού ολοκληρωμένων επιχειρηματικών ομάδων που συνεχίζουν μετά το πέρας του διαγωνισμού. Ομάδες που θα καταφέρουν να υλοποιήσουν την ιδέα που μέχρι πρότινος ονειρεύονταν, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από την συμμετοχή τους.


Για ερωτήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο lesvos@startupweekend.org