Πορεία «Τουριστών» στην προκυμαία Μυτιλήνης (pics)

Όχι… φυσικά και δεν έκαναν πορεία τουρίστες άλλωστε οι τουρίστες φέτος είναι μετρημένοι στα δάκτυλα ενός χεριού…..

Πορεία διαμαρτυρίας λοιπόν πραγματοποίησε σήμερα περίπου στις 13:00 το μεσημέρι μία ομάδα μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης με πλακάτ και συνθήματα.

Περίπου 50 άνδρες και γυναίκες έκαναν μια ειρηνική  πορεία διαμαρτυρίας από το λιμάνι στην πλατεία Σαπφούς όπου με αυτοσχέδια πλακάτ ζητούσαν ελευθερία. 

Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για τον εγκλωβισμό τους στην Λέσβου και ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους και να φύγουν από το Κέντρο Κράτησης της Μόριας.

Οι μετανάστες σταμάτησαν για λίγο έξω από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης αλλα και από το δημαρχείο Μυτιλήνης, φωνάζοντας συνθήματα για τα αιτήματά τους.

Οι λιγοστοί τουρίστες που έκαναν την βόλτα τους στην προκυμαία φωτογράφιζαν και ρωτούσαν την συμβαίνει τους δημοσιογράφους αλλά και τους μετανάστες….

Αξίζει να σημειώσουμε ότι καθόλα την διάρκεια της διαμαρτυρίας οι μετανάστες δεν κατέβηκαν στον δρόμο αλλά έκαναν πορεία πάνω στο μεγάλο πεζοδρόμιο της προκυμαίας ώστε να μην εμποδίσουν την κίνηση των οχημάτων.

Σήμερα έκαναν πορεία 60 άτομα, αύριο μπορεί να κάνουν 100 μεθαύριο 500…μετα 1000..μετα 2000…. Που είναι η κυβέρνηση; Που είναι η τοπική αυτοδιοίκηση; Που είναι η περιφέρεια;;


Φυσικά και με το δίκιο τους οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν επιτέλους την ελευθερία τους…. αλλα λογαριάζουν χωρίς την Τουρκία και την ΕΕ που τους αιχμαλώτισαν στο νησί μας…..