Τάξη βαζει ο Δημος Λεσβου στα κοιμητήρια

Ολοκληρώνεται η διαδικασία της εφαρμογής του Κανονισμού των Δημοτικών Κοιμητηρίων του Δήμου Λέσβου, μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο των νέων τελών και των δικαιωμάτων που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα.

Ο σχεδιασμός του νέου Κανονισμού έγινε από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ν. Καρασάββα, που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την συγκεκριμένη αρμοδιότητα, είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να μπει τάξη στο άναρχο τοπίο που επικρατούσε στα ησυχαστήρια, με τις διαφορετικές χρεώσεις σε κάθε δημοτική ενότητα και σε κάθε χωριό.

«Ζητήσαμε από τους προέδρους των χωριών να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα δημοτικά κοιμητήρια και τις τιμές που προτείνουν για τα τέλη ταφής και φύλαξης των οστών στο οστεοφυλάκιο, καθώς και τις τιμές στους οικογενειακούς τάφους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και καταλήξαμε σε ένα συγκεκριμένο τιμολόγιο, το οποίο έχει ενιαίο χαρακτήρα σε ότι αφορά τα τέλη ταφής και φύλαξης, ενώ σε ότι αφορά τους οικογενειακούς τάφους, η τιμή κυμαίνεται ανάλογα με την περιοχή του νεκροταφείου. Φυσικά υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες δεν θα μπορούσαμε ούτε να αυξήσουμε τις τιμές, ούτε να έχουμε παράλογες απαιτήσεις από τους συμπολίτες μας. Στόχος αυτού του κανονισμού, είναι στην ουσία να μπει τάξη στο υφιστάμενο καθεστώς.

Έτσι το ποσό για τα τέλη ταφής ορίζεται στα 50 ευρώ, για όλο το Δήμο Λέσβου και το αντίστοιχο για τη φύλαξη των οστών σε 10 ευρώ ετησίως. Η τιμή για τους οικογενειακούς τάφους, είναι 2.500 ευρώ στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, 1.500 ευρώ στις μεγάλες κοινότητες και 1.000 ευρώ στις μικρές τοπικές κοινότητες».

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης