Με επιτυχία και πλήθος κόσμου η εκδήλωση για το Σύκο στο Ιππειος Λέσβου (Φωτο, Βιντεο)

Πιστός στο ραντεβού του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, το απόγευμα της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2016, την 4η Γιορτή Σύκου.

Η γιορτή ξεκίνησε  από την αγορά του Ιππείου όπου μέλη του Συλλόγου συνόδευσαν συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής ενώ μικρά κορίτσια πρόσφεραν στους παρευρισκόμενους σύκα της περιοχής μέσα σε καλάθια.Η πομπή κατέληξε στο πάρκο Ιππείου.

Στο πεζοδρόμιο του πάρκου, υπήρχε έκθεση γλυκών από σύκα και τα οποία ο Πολιτιστικός Σύλλογος πρόσφερε στους επισκέπτες για να δοκιμάσουν τις γεύσεις της περιοχής.Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν επίσης εκθέματα με  βάση το σύκο,δρώμενα που έδειχναν την παρασκευή του σύκου, καθώς επίσης και έκθεση παλιάς φωτογραφίας.

Οι ομιλίες που ακολούθησαν στο χώρο της εκδήλωσης εστιάστηκαν στη συμβολή, για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, της παραγωγής και εμπορίας του σύκου.

Ο  πρόεδρος του Συλλόγου και εμπνευστής της εκδήλωσης Ευάγγελος Σάλτας αναφέρθηκε στην ιστορία της παραγωγής σύκου του κάμπου Ιππείου τον 20 αιώνα, ενώ τόνισε ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές σήμερα για την επαναδραστηριοποίηση της παραγωγής και εμπορίας του, μετά και την επιτυχημένη προβολή του, από τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου,τα τελευταία χρόνια.

Την εκδήλωση χαιρέτησε αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φανίας» της Ερεσού,ενώ πρόσφερε δώρα στον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου,ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Σάλτας καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου Στέλιος Ζουριδάκης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος με την ευκαιρία αυτή ευχαριστεί τους κατοίκους του χωριού που βοήθησαν στην παρασκευή και διάθεση των γλυκών στους επισκέπτες, καθώς και τους Variamis Tours και Samiotis Tours για την διάθεση των λεωφορείων τους και την μεταφορά των επισκεπτών στο χώρο της εκδήλωσης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος με αυτή την εκδήλωση του αναδεικνύει την οικονομική και πολιτισμική δημιουργία του τόπου μας και ανανώνει το ραντεβού του για την επόμενη χρονιά.




Φωτογραφίες Κατερίνα Σπήλιου
Βίντεο Παναγιώτης Κωλέτσης