Εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών, στο νησί της Λήμνου

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης,  ο «εγκέφαλος» και τα δύο (2) μέλη της οργάνωσης, καθώς και ένα (1) ακόμη άτομο που κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Στην ίδια υπόθεση, εμπλέκονται ακόμη είκοσι τέσσερα (24) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από μισό κιλό ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), το χρηματικό ποσό των 2.435 ευρώ,               δύο (2) ζυγαριές ακριβείας και δύο (2) οχήματα
Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας της Λήμνου, τριμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών, στο νησί της Λήμνου.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε, χθες (09-09-2016) το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Λήμνου, ένας 44χρονος ημεδαπός, που ταυτοποιήθηκε ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος και τα δύο μέλη του, ημεδαποί ηλικίας 27 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη ένας ακόμη 33χρονος ημεδαπός, που κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία έρευνας, προ διμήνου τουλάχιστον, συγκροτήθηκε εγκληματική ομάδα με δομημένη οργάνωση, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, την οποία διεύθυνε ο 44χρονος και συμμετείχαν ως μέλη ο 27χρονος και ο 21χρονος, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Πιο συγκεκριμένα, ο 44χρονος αρχηγός της οργάνωσης, προμήθευε τα μέλη του κυκλώματος με ναρκωτικές ουσίες και κυρίως ακατέργαστη κάνναβη (χασίς), τις οποίες ακολούθως διέθεταν προς πώληση, με τη συνδρομή και άλλων συνεργών τους, σε υποψήφιους «πελάτες», που εντόπιζαν στην ευρύτερη περιοχή της Λήμνου, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Τα μέλη της οργάνωσης, κατά τις παράνομες δραστηριότητές τους, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ενώ κατά τις επικοινωνίες τους και τις συναλλαγές τους, χρησιμοποιούσαν ειδικές συνθηματικές λέξεις και κωδικοποιημένη ορολογία.
Από την εξέλιξη της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή στην ίδια υπόθεση, είκοσι τεσσάρων (24) τουλάχιστον ακόμη ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου, σε χώρους και οικίες, αλλά και στην κατοχή των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δέκα -10- ανισοβαρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), συνολικού βάρους -537,3- γραμμαρίων
Είκοσι μία (21) κενές νάιλον συσκευασίες, με υπολείμματα κάνναβης
Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας
Τρεις (3) τρίφτες, που χρησιμοποιούνταν για τη θρυματοποίηση της κάνναβης
Το χρηματικό ποσό των 2.435 ευρώ
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
Ένα (1) ξύλινο γκλοπ