ΝΟΔΕ ΛΕΣΒΟΥ «Ακόμα περιμένουμε να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις Μουζαλα για μεταφορά μεταναστών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Λεσβιακός Λαός ακόμα περιμένει την υλοποίηση της έγγραφης υπόσχεσης που έδωσε ο κ. Μουζάλας στον βουλευτή κ. Αθανασίου, για την  άμεση μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά της ανατολικής παραμεθορίου.

Μια υπόσχεση που αν υλοποιηθεί, θα δώσει τη λύτρωση στους χιλιάδες μετανάστες που αγωνιούν για το μέλλον τους στοιβαγμένοι σε  αποθήκες ψυχών της Λέσβου, της Χίου και των υπολοίπων νησιών του ανατολικού Αιγαίου, ενώ ταυτόχρονα θα ανακουφίσει τους κατοίκους των νησιών αυτών που βιώνουν τις συνέπειες των μεταναστευτικών ροών.  

Αντ’ αυτού όμως βλέπουμε οι πρόσφυγες και μετανάστες διαρκώς να αυξάνονται, οι δομές μόνιμης εγκατάστασης   να πολλαπλασιάζονται, οι εξεγέρσεις στα υπερπλήρη hot spot να απαιτούν πλέον τη συνδρομή των ΜΑΤ, ενώ η λαϊκή αγανάκτηση  μεγεθύνεται και εκδηλώνεται  με μαζικές κινητοποιήσεις στη Χίο, στη Μόρια, στον Παπάδο  και αλλού.

Είναι λογικό τα παραπάνω να προκαλούν ανησυχία τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στους Γραμματείς και Φαρισαίους των ΑΝΕΛ.

Κατανοούμε τους φόβους τους, γιατί η κατάσταση τους έχει ξεφύγει. Γιατί η ανικανότητά τους,  δεν τους επιτρέπει να αντιδράσουν ακόμα και την ύστατη στιγμή.

Γιατί αφού εκχώρησαν  την διαχείριση του Μεταναστευτικού στις ΜΚΟ, τη φύλαξη των συνόρων στο ΝΑΤΟ και στα Σκόπια, αφού διαλύσανε τον τουρισμό και την οικονομία του νησιού, γράφουν ανακοινώσεις ή στέλνουν επιστολές για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.

Επιμένουμε, ότι η λύση του προσφυγικού  δεν περνά από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που το μόνο που πέτυχε ήταν να μετατρέψει το προσφυγικό μονοπάτι που περνούσε από την Λέσβο σε Λεωφόρο.

Επιμένουμε, ότι το Εθνικό σχέδιο της Ν.Δ για το προσφυγικό είναι το μόνο που εγγυάται την ταχύτατη μεταφορά των παράτυπων μεταναστών από την Λέσβο, την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, την απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η κοινωνική τρομοκρατία που επιχειρείται από την Κυβέρνηση με όργανα τον Πολάκη, την « Αυγή» ή διάφορες Νομαρχιακές δεν περνά.

Ο λαός δεν πιστεύει πλέον στις κούφιες υποσχέσεις ή στις  κινήσεις επικοινωνιακού και μόνο περιεχομένου που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό του.

Είναι σίγουρο ότι γρήγορα θα αντιδράσει, με απρόβλεπτες ίσως συνέπειες τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για τους Γραμματείς και Φαρισαίους των ΑΝΕΛ.  


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ