Με ενοίκιο παραχωρείται στο Δήμο Λέσβου το παλιό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης-Θα γίνει δημοτικό κέντρο τουριστικής πληροφόρησης

Φως στο τούνελ της βαλτωμένης υπόθεσης του παλιού Λιμεναρχείου, διαφαίνεται τις τελευταίες ημέρες, μετά και την συνάντηση που είχαν στην Αθήνα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ  Γ. Τερζάκη.


Το κτίριο αυτό μετά τις τελευταίες νομοθετικές μνημονιακές ρυθμίσεις, έχει περιέλθει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου και θεωρείται κτίριο προς αξιοποίηση. Τα προηγούμενα χρόνια, η Δημοτική Αρχή της Μυτιλήνης και αργότερα ο δήμαρχος Λέσβου Δ. Βουνάτσος, κατέβαλαν προσπάθειες να πείσουν την ΕΤΑΔ, να παραχωρήσει το ακίνητο στο Δήμο, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αναστύλωσής του, όμως παρά τις υποσχέσεις, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Μετά την τελευταία συνάντηση των στελεχών της Δημοτικής Αρχής με την ΕΤΑΔ, φαίνεται ότι βρέθηκε η χρυσή τομή για τη διαχείριση του κτιρίου που θα νοικιαστεί στο Δήμο Λέσβου, που θα αναλάβει την επισκευή του, συμψηφίζοντας έτσι το ποσό των ενοικίων.

«Σήμερα κιόλας -αναφέρει ο αντιδήμαρχος Λέσβου Κ. Κατσαρός-στείλαμε στην ΕΤΑΔ τις δύο μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 230 χιλιάδων ευρώ, για την επισκευή του κτιρίου. Οι 160 χιλιάδες αφορούν στην επισκευή της σκεπής και οι υπόλοιπες 70 χιλιάδες περίπου στον εξοπλισμό του κτιρίου, προκειμένου να μετατραπεί σε δημοτικό κέντρο τουριστικής πληροφόρησης.


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης