Στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ για το μεταναστευτικό μίλησε η Χριστιάνα Καλογήρου

Παρέμβαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ για το μεταναστευτικό


Στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με θέμα την προσφυγική κρίση, μίλησε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Η Περιφερειάρχης, αφού περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τόνισε την ανάγκη για την άμεση αποσυμφόρησή τους επισημαίνοντας ότι το ζήτημα των ορίων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου εξαντλείται απολύτως στις δυνατότητες των υφιστάμενων δομών hot spots.

Επίσης, ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ανταποκριθεί όπως αναμενόταν και όπως όφειλε στην ενίσχυση της στελέχωσης των υπηρεσιών ασύλου, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της υπερσυγκέντρωσης στα νησιά.


«Η έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού ορθώνει εμπόδια στην αντιμετώπιση του πρωτόγνωρου αυτού ζητήματος, με συνεπακόλουθο η στασιμότητα να συσσωρεύει ένταση, που είναι πιθανό να οδηγήσει τουλάχιστον για την περιοχή μας  σε καταστάσεις μη διαχειρίσιμες στο άμεσο μέλλον», σημείωσε η Περιφερειάρχης.