Συνάντηση Καλογήρου με αντιπροσωπεία επαγγελματιών του εναλλακτικού τουρισμού της Λέσβου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου με αντιπροσωπεία επαγγελματιών του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εναλλακτικών δραστηριοτήτων (activities) στη Λέσβο.


Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της προτεραιότητας που δίνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην προώθηση του βιωματικού τουρισμού και των ειδικών δραστηριοτήτων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προβολή της Λέσβου και κατ’ επέκταση του κάθε νησιού του Βορείου Αιγαίου, ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού, αλλά και τη δικτύωση και συνέργεια των επαγγελματιών του κλάδου μεταξύ των νησιών (island hopping).

Στο πνεύμα αυτό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τηλεδιάσκεψη όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στα πέντε μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στις αρχές Νοεμβρίου.


Επιπλέον, η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας προχωρεί στην κατάρτιση μητρώου με τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στα νησιά και θα υπάρξει συντονισμένη συνεργασία μεταξύ της υπηρεσίας και των επιχειρηματιών για την αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση των ειδικών τουριστικών προϊόντων των νησιών.