Στον Καρά τεπε τίμησαν τα μέλη της ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ την παγκόσμια ημέρα της ΕΙΡΗΝΗΣ

Στον Καράτεπε τίμησαν φέτος τα μέλη της ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ την παγκόσμια ημέρα της ΕΙΡΗΝΗΣ που γιορτάζεται σε όλον τον κόσμο την 1η Σεπτεμβρίου.


Την (1-9-16) το βράδυ στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του Καράτεπε, χωρίς πρωτόκολλο και φανφάρες, διοργάνωσαν μια ζεστή μουσική γιορτή , στην οποία πήραν μέρος  πολλοί Μυτιληνιοί, Τούρκοι, κυρίως όμως Σύριοι, Αφγανοί , Πακιστανοί, Ιρακινοί και άλλοι ξένοι που διαμένουν  εκεί, αλλά και εθελοντές των  ΜΚΟ, από διάφορα μέρη του κόσμου.  Ένα πραγματικό μωσαϊκό  ανθρώπων ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα και θρήσκευμα είχαν την ευκαιρία συνεορτάσουν   απλά και να τιμήσουν συμβολικά την ημέρα που ο ΟΗΕ αφιέρωσε στο υπέρτατο αγαθό της Ειρήνης.

Άφθονες μπανάνες προσφέρθηκαν  στα πάμπολλα πιτσιρίκια που κατέκλυσαν  τον  χώρο του αμφιθεάτρου του Καράτεπε. Με έκδηλη την χαρά στα πρόσωπα τους συμμετείχαν  κι αυτά στα μουσικά δρώμενα και στον χορό. Παρόλο που δεν κατάλαβαν  τι ακριβώς γιορτάζεται, απόλαυσαν τα αγαθά της ειρήνης στον ασφαλή και φιλόξενο χώρο του Καράτεπε, μακριά απ τις διακρίσεις και τους πολέμους, που ανάγκασαν  τους γονείς τους να ακολουθήσουν τον δρόμο της προσφυγιάς.  

Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ευχαριστεί θερμά τον υπεύθυνο του Δήμου Λέσβου, κ. Σταύρο Μυρογιάννη, για την υποστήριξη στη διοργάνωση της γιορτής.