Έκτακτη σύσκεψη των υπουργείων στην Λέσβο ζητά ο Δήμαρχος από τον Μουζαλα

Για την ενημέρωση των αναγνωστών/ακροατών/τηλεθεατών σας, σας γνωστοποιούμε την απάντηση του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, σε επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Μουζάλα, με θέμα: «Φημολογία περί δημιουργίας νέου κέντρου φιλοξενίας στη Λέσβο».


Απάντηση στην υπ. αριθμ. Πρωτ. 4955 επιστολή με θέμα “Φημολογία περί δημιουργίας νέου κέντρου φιλοξενίας στη Λέσβο


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την άμεση απάντησή σας στην επιστολή μου αναφορικά με την πιθανότητα δημιουργίας νέου κέντρου φιλοξενίας στη Λέσβο και να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την διάψευσή σας ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σε ότι αφορά τα μέτρα τα οποία παρουσιάστηκαν εκ μέρους σας και αφορούν την εκτόνωση της κατάστασης στη Λέσβο, θα ήθελα για ακόμα μια φορά να τονίσω ότι αυτά θα πρέπει να παρουσιαστούν άμεσα σε διευρυμένη σύσκεψη και διαβούλευση με όλους τους τοπικούς φορείς του νησιού μας, αναφέροντας αναλυτικά τον κυβερνητικό σχεδιασμό σε ότι αφορά τη Λέσβο. Η διαβούλευση και η συναπόφαση των ενεργειών που αφορούν ένα τόσο σημαντικό ζήτημα είναι απαραίτητη ιδιαίτερα τη στιγμή που η τοπική κοινωνία πιέζεται ασφυκτικά κάτω από το βάρος της διαχείρισης.

Θέλω επίσης να τονίσω την αναγκαιότητα άμεσης λήψης των μέτρων εκτόνωσης που αναφέρετε στην επιστολή σας, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά την μη δυνατότητα δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας και τον περιορισμό του προσφυγικού πληθυσμού σε 3.000 άτομα, αριθμός που μπορεί να φιλοξενηθεί από τα δύο υπάρχοντα κέντρα που λειτουργούν στο νησί.

Τέλος, η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της σύσκεψης ανήκει σε εσάς και στα συναρμόδια Υπουργεία για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Με εκτίμηση,

Δήμαρχος Λέσβου