Αυτή είναι η νέα κίνηση των πολιτών για το μεταναστευτικό της Λέσβου με μπροστάρη τον Α. Κουτσαντωνη

Παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις αναρτήσεις του Α. Κουτσαντωνη εκείνος δεν το έβαλε κάτω και χτες αργά την νύχτα ανακοίνωσε την νέα κίνηση πολιτών για το μεταναστευτικό της Λέσβου.


Και το όνομα αυτής: ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  "ΛΕΣΒΟΣ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ"

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ « ΛΕΣΒΟΣ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ».

1)Είμαστε υπέρ της φιλοξενίας και της βοήθειας στους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν βρει καταφύγιο στο νησί μας.

Λέμε όχι στην πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου ανθρωπιστικού προβλήματος.Μια πολιτική που μετέτρεψε το νησί της Λέσβου σε τουριστικό νεκροταφείο και υποβάθμισε ολόκληρες περιοχές του.

2) Είμαστε υπέρ των ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων και υπέρ της δράσης σοβαρών διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Λέμε όχι στην ανεξέλεγκτη δράση αγνώστου ταυτότητας ΜΚΟ χωρίς τον έλεγχο της πολιτείας.

3) Είμαστε υπέρ της εκπαίδευσης ανήλικων παιδιών ανεξαρτήτου εθνικότητας από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα , για όσο καιρό φιλοξενούνται στο νησί μας.

Λέμε όχι στη χωρίς σχέδιο και οργάνωση ένταξή τους στα δημόσια σχολεία σε βάρος της καλής λειτουργίας τους.Η πολιτεία πρέπει να οργανώσει και να επιβλέψει αυτή τη διαδικασία.

4) Λέμε ΟΧΙ στη μόνιμη εγκατάσταση πέντε χιλιάδων μουσουλμάνων στο παραμεθόριο νησί της Λέσβου.Αυτό για λόγους εθνικούς και μόνο.Για τα αυτονόητα εθνικά προβλήματα που θα προκαλέσει.

Όσοι δεχόμαστε τις αρχές αυτές ,υπογράφουμε!