Τα πρώτα στοιχεία για την τραγωδία στη Λέσβο

Ένα κράσπεδο και το μπλοκάρισμα της δεξιάς ερπύστριας ήταν ο θανατηφόρος συνδυασμός που οδήγησε στην ανατροπή του M-113 στον Μανταμάδο της Λέσβου και στην απώλεια της ζωής του Επιλοχία.

Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία που έχουν προκύψει από τη διερεύνηση του δυστυχήματος,το οποίο έγινε πολύ κοντά στο στρατόπεδο του 265 Μηχανοκίνητου Τάγματιος.

Το M-113 μόλις βγήκε από το στρατόπεδο κινήθηκε στον χωματόδρομο.Δεξιά υπήρχε ένα τσιμεντένιο κράσπεδο το οποίο όπως λένε οι πληροφορίες ήταν καλυμμένο και με το φως της ημέρας ήδη να έχει λιγοστέψει δεν μπορούσε να είναι ορατό. Η ερπύστρια του M-113 “βρήκε” πάνω στο κράσπεδο και “κόλλησε” με αποτέλεσμα το M-113 να “λειτουργεί” μόνο από τη μία πλευρά.Δεν έχει διευκρινιστεί αν η ερπύστρια κόπηκε,πάντως το μπλοκάρισμα οδήγησε το M-113 στη μοιραία πορεία προς το ανάχωμα και την ανατροπή του.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν όμως πλέον για τα M-113 είναι πολλά.Ότι πρόκειται για απαρχαιώμενο υλικό που από ανάγκη χρησιμοποιούμε ειναι γνωστό.Και δεν έχουμε καμία δυνατότητα να τα αντικαταστήσουμε αυτή τη στιγμή.Όμως κοιτώντας λίγο πίσω διαπιστώνουμε ότι τα προβλήματα με τις ερπύστριες έχουν προκαλέσει σοβαρά ζητήματα και ατυχήματα.

Τον Ιούνιο του 2014 είχαμε ένα σοβαρό περιστατικό στον Έβρο,ευτυχώς χωρίς να πάθει κάποιος κάτι.

Φέτος τον Ιούνιο πάλι ένα M-113 βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε στο Σουφλί.

Μήπως πρέπει να εξεταστεί το θέμα;
http://www.militaire.gr/