Εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης- Δείτε τους Τομείς και τις Ειδικότητες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ


Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ για την σχολική χρονιά 2016-17 θα  ολοκληρωθούν  στις 9 Σεπτεμβρίου 2016.  Οι Τομείς και οι Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο σχολείο μας κατά την σχολική χρονιά 2016-17 είναι:

ΤΟΜΕΙΣ:

 Διοίκησης και Οικονομίας
 Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
 Μηχανολογίας
 Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
 Πληροφορικής
 Υγείας - Πρόνοιας – Ευεξίας

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ



Τονίζουμε στους ενδιαφερομένους τα παρακάτω:

Στο σχολείο μας μπορούν να  εγγραφούν, ανεξαρτήτως ηλικίας, όσοι εργαζόμενοι, αλλά και άνεργοι (με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ) είναι απόφοιτοι: Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ , ΤΕΕ, ΕΠΛ, ΤΕΛ,ΤΕΣ

Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, ΕΠΑΣ, ΕΠΛ, ΤΕΛ, ΤΕΣ που επιθυμούν να αποκτήσουν Πτυχίο σε άλλη  ειδικότητα Τομέα του οποίου έχουν ήδη Πτυχίο διαφορετικής ειδικότητας εγγράφονται στην Γ' τάξη ΕΠΑΛ. Οι απόφοιτοι  ΤΕΕ, ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ, ΕΠΛ, ΤΕΛ, ΤΕΣ που επιθυμούν να αποκτήσουν πτυχίο σε ειδικότητα διαφορετικού Τομέα από αυτόν που  έχουν ήδη Πτυχίο εγγράφονται στην Β’ τάξη ΕΠΑΛ  Οι απόφοιτοι Γυμνασίου παρακολουθούν όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών  και κατά την αποφοίτηση τους αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου αλλά και Πτυχίο της ειδικότητας που έχουν επιλέξει. Επίσης Απολυτήριο και Πτυχίο ειδικότητας μπορούν να αποκτήσουν και οι εγγραφόμενοι στην Β' τάξη με Πτυχίο ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΣ, ΕΠΛ. Οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου και των ισοτίμων με αυτό τίτλων σπουδών  που εγγράφονται στη Β΄ τάξη του ΕΠΑ.Λ. αποκτούν μόνο  Πτυχίο Ειδικότητας και παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα της ειδικότητας τους. Το πρόγραμμα σπουδών στην περίπτωση αυτή κατανέμεται σε τρείς ημέρες την εβδομάδα οπότε οι μαθητές αυτοί παρακολουθούν μαθήματα μόνο τρείς ημέρες εβδομαδιαίως τις ώρες από 18:00 μέχρι  21:30.

Με τον νόμο (4386 του 2016) η φοίτηση στα ΕΠΑΛ  αυξάνεται προαιρετικά για ένα χρόνο που ονομάζεται  «μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας». Η επιπλέον φοίτηση δίνει περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα και οδηγεί ευκολότερα τον μαθητή στην λήψη άδειας άσκησης επαγγέλματος επιπέδου 5 (μέσω διαδικασίας πιστοποίησης)  και επομένως την άμεση έναρξη επαγγέλματος. Η φοίτηση στον μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας περιλαμβάνει εκπαίδευση σε χώρο εργασίας και σε Μάθημα Ειδικότητας αλλά και Προπαρασκευαστικά Μαθήματα Πιστοποίησης στη σχολική  μονάδα. (Έτσι η φοίτηση στα πρωινά ΕΠΑΛ γίνεται 4 ετής)
Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ η φοίτηση είναι 4 χρόνια με μειωμένο όμως απογευματινό ωράριο (18:00-21:35).  Εάν κατά την φοίτηση τους, οι μαθητές μας αποκτήσουν προϋπηρεσία (600 ημερομισθίων) σε εργασία ανάλογη της ειδικότητας που σπουδάζουν δεν χρειάζεται επιπλέον φοίτηση τους στην τάξη μαθητείας και έτσι αποκτούν άμεσα το Πτυχίο ειδικότητας και την άδεια άσκησης επαγγέλματος επιπέδου 5 (μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης)..

Οι απόφοιτοι μας ανεξάρτητα αν θα αποκτήσουν μόνο Πτυχίο ή και  Απολυτήριο και εφόσον διαθέτουν ήδη Απολυτήριο (σαν απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ)  έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ  μέσω ειδικών πανελλαδικών εξετάσεων για την συνέχιση των σπουδών τους.

Το όριο απουσιών των μαθητών σε σχέση με τα πρωινά Λύκεια είναι  αυξημένο (130 απουσίες)
Οι εγγραφόμενοι μαθητές δικαιούνται μεταφοράς προς το σχολείο αν διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 4 χιλιόμετρων από την έδρα του σχολείου.

Για τους μαθητές μας που ενοικιάζουν σπίτι αποδεδειγμένα με σκοπό την φοίτηση τους στο σχολείο,  χορηγείται επίδομα ενοικίου.

Στους μαθητές μας χορηγείται αναβολή στράτευσης μέχρι την αποφοίτηση τους

Με βεβαίωση φοίτησης από το  σχολείο μας, χορηγείται στους μαθητές μας κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (ισχύει για τους μαθητές από 16 ετών και άνω)

Οι τελειόφοιτοι μας έχουν την δυνατότητα διεκδίκησης  υποτροφιών όπως,  του Ιδρύματος Ραπτέλλη της Eurobank ή του ΙΚΥ.