5.497 μετανάστες-πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

Τριψήφιος ήταν για άλλη μια ημέρα ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που έφτασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό σε Χίο και Μυτιλήνη έφτασαν τις τελευταίες 24 ώρες 140 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κατάσταση στα δύο νησιά είναι «ασφυκτική» καθώς και στα δύο έχει ξεπεραστεί κατά πολύ η χωρητικότητα των υποδομών που ήδη υπάρχουν για τη φιλοξενία όσων φτάνουν από τα τουρκικά παράλια.



Στη Μυτιλήνη αυτή τη στιγμή βρίσκονται 5.497 πρόσφυγες και μετανάστες όταν οι υπάρχοντες χώροι μπορούν να φιλοξενήσουν 3.500. Παρόμοια η κατάσταη και στη Χίο όπου στο νησί βρίσκεται τριπλάσιος αριθμός από αυτόν που μπορούν να «σηκώσουν» τα κέντρα φιλοξενίας (3.399 είναι αυτή τη στιγμή οι πρόσφυγε και οι μετανάστες ενώ οι χώροι φιλοξενίας επαρκούν για 1.100).

Συνολικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που καλούνται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης βρίσκονται εγκλωβισμένοι 12.671 πρόσφυγες και μετανάστες, 5.000 περισσότεροι δηλαδή από τις 7.450 θέσεις στα κέντρα φιλοξενίας.

Σε όλη τη χώρα ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων προσεγγίζει τους 60.000 καθως ο τελευταίος απολογισμός μιλά για 59.675 εγκλωβισμένους.

 πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ