Συνελήφθη 45χρονη στη Μυτιλήνη, η οποία δραστηριοποιούταν στη διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

Συνελήφθη, χθες (02-09-2016) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης,      μία (1) υπήκοος Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ηλικίας 45 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφία και παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, η 45χρονη εντοπίστηκε σε χώρο φιλοξενίας αλλοδαπών και σε έλεγχο που της έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν, επτά (7) δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, για τα οποία διακριβώθηκε ότι, κάποια ήταν πλαστά, ενώ άλλα άνηκαν σε διαφορετικά πρόσωπα.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, η συλληφθείσα, κατά το χρονικό  διάστημα του τελευταίου διμήνου, δραστηριοποιούταν στη διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία προμήθευε έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη απομάκρυνση από τη Λέσβο, αλλοδαπών μεταναστών, στους οποίους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, για υποχρεωτική παραμονή τους στο νησί.
Ως προς τη μεθοδολογία της, η 45χρονη, με τη συνδρομή συνεργών της, προμηθευόταν, από περιοχές της Αττικής, ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία είτε είχαν πλαστογραφηθεί είτε άνηκαν σε διάφορους υπηκόους τρίτων χωρών. Ακολούθως, αναζητούσε και εντόπιζε ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς, στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, στους οποίους πουλούσε τα ταξιδιωτικά έγγραφα, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε επίσης, ότι η 45χρονη είχε παραβιάσει πρόσφατα περιορισμούς διαμονής, που της είχαν επιβληθεί από τις αστυνομικές Αρχές.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται το εύρος δράσης της συλληφθείσας και η τυχόν συμμετοχή της σε συναφή αδικήματα.