Όλα έτοιμα για τους 28ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου στην Καλλονή- 1-2 Οκτωβρίου 2016

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής  και ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου διοργανώνουν  και φέτος  τους «28ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου» στο νησί της Λέσβου,   στη  1 και 2 Οκτωβρίου 2016.


Τους  αγώνες  υποστηρίζουν  οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Λέσβου και θα διεξαχθούν  στο  Δημοτικό Στάδιο Καλλονής «Κώστας Κεντέρης»  με ώρα έναρξης 16.00.

Η τελετή έναρξης των αγώνων είναι το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 16.00.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου αποτελούν ένα καταξιωμένο θεσμό για τον κλασικό αθλητισμό στη χώρα μας και συμβάλλουν σημαντικά αφ’ ενός στην ανάδειξη νέων αθλητών και αθλητριών και  αφ’ ετέρου στη δημιουργία σημαντικών αθλητικών υποδομών στα νησιά του Αιγαίου.

Εφέτος συμμετέχουν 50 σωματεία Στίβου καθώς και 9 Σωματεία-Σχολεία    ΑμεΑ. Συνολικά    500  αθλητές-τριες, από 18 νησιά του Αιγαίου ( Λέσβο-Λήμνο-Χίο-Σάμο-Ικαρία-Ρόδο-Κω-Λέρο-Πάτμο-Σύμη-Κάλυμνο-Νάξο-Μήλο-Άνδρο-Πάρο-Σαντορίνη –Τήνο και Μύκονο ), εκ των οποίων οι 30 αθλητές-τριες ειδικών ικανοτήτων.

Συνολικά στο νησί της Λέσβου θα φιλοξενηθούν   περίπου 600 άτομα.

Τους αγώνες θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι πρωταθλητές μας, που αγωνίσθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο:


Νερούσης Χριστόφορος, Υφαντίδου Σοφία, Παπαμηχαήλ Αλέξανδρος και Θεϊτης Μιχαήλ.