14 εκ. ευρώ στο νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Λέσβου- Κατασκευή νέου κολυμβητηρίου-Ανακατασκευή του παλιού και νέο Δημαρχείο

Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 14 εκ. ευρώ.


Τα 3,6 εξ’ αυτών προορίζονται για τρεις ενέργειες: Την κατασκευή νέου Κολυμβητηρίου, την ανακατασκευή του παλιού και την μετατροπή του σε εμβληματικής σημασίας κτίριο και συγκεκριμένα σε συνεδριακό κέντρο και τέλος, την εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης για το νέο Δημαρχείο.

Ένα μεγάλο αριθμό νέων και συνεχιζόμενων έργων, περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Λέσβου για το 2017, που θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στην Επιτροπή Διαβούλευσης, μαζί με τον Προϋπολογισμό και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Λέσβου.

ΣΤΟΧΟΣ

Αναφερόμενος στη γενικότερη φιλοσοφία του προγράμματος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Κατσαρός, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ένας από τους στόχους της Δημοτικής Αρχής, ήταν να ξεκαθαρίσει το πρόγραμμα από τα παλιά έργα και από τα έργα που ήταν ημιτελή και είχαν εκκρεμότητες και τα οποία έμπαιναν κάθε χρόνο στον κατάλογο του Τεχνικού Προγράμματος, χωρίς να ολοκληρώνονται ποτέ.

«Ο συνολικός προϋπολογισμός του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Λέσβου για το 2017, είναι 14 εκατομμύρια ευρώ, και από αυτά, τα 3.600.000 ευρώ αφορούν σε νέες ενέργειες.
Προσπαθήσαμε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας, να ξεκαθαρίσουμε τον κατάλογο του Τεχνικού Προγράμματος από παλιά έργα με μικρές εκκρεμότητες και αυτό το πετύχαμε κατά 80% περίπου.

Η φιλοσοφία του Τεχνικού Προγράμματος είναι να κάνουμε γενικές ενέργειες, με μεγάλες εργολαβίες σε όλο το νησί, για παρεμβάσεις που αφορούν κυρίως τα αιτήματα των χωριών, όπως τοιχία, τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις κ.λπ. Στις ενέργειες αυτές, περιλαμβάνονται και οι διαφόρων ειδών προμήθειες π.χ. αδρανών υλικών κ.λπ.

ΣΤΑ ΔΥΟ

Εν ολίγοις, χωρίσαμε το νησί σε δύο κομμάτια, στο Βορειοδυτικό και το Νοτιοανατολικό και έτσι θα γίνουν συνολικές παρεμβάσεις. Για παράδειγμα, θα γίνουν γενικές εργολαβίες για τις τσιμεντοστρώσεις του Βορειοδυτικού νησιού ή γενικές εργολαβίες για τα τοιχία του Νοτιοανατολικού τμήματός του. Ο τρόπος αυτός είναι πιο εύκολος και πιο λειτουργικός, τόσο για το δήμο Λέσβου, όσο και για τις υπηρεσίες που θα μπορέσουν να συντονίσουν καλύτερα τις απαραίτητες ενέργειες.

Παράλληλα, φέτος το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει και ένα παράρτημα έργων μη κοστολογημένο, που αποτελείται κυρίως από προτάσεις των προέδρων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, για έργα στα χωριά που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα ανοίξουν μέσα στο 2017. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν όλα τα έργα, όμως θα προσπαθήσουμε για όσο το δυνατόν περισσότερα».

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017, σύμφωνα με τον Κ. Κατσαρό, θα συμπεριληφθούν τρεις σημαντικές ενέργειες, που θα βοηθήσουν σημαντικά στην αναβάθμιση του νησιού μας.

-Η πρώτη ενέργεια αφορά στη δημιουργία νέου Κολυμβητηρίου, που σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 2,3 εκατομμύρια ευρώ.


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης/ Μ. Χατζηγεωργίου