Τουριστικό resort με αγροδιατροφικές δράσεις τα φυλάκια στρατού στην περιοχή Κόρακας στη Μυτιλήνη- Αξιοποιείτε η περιουσία του Στρατού

Μπροστά σε ένα νέο ενδοκυβερνητικό ψυχόδραμα, ανάλογο με αυτό της αποκρατικοποίησης του Ελληνικού και των άλλων ιδιωτικοποιήσεων με τις οποίες πλήθος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί, ετοιμάζεται να βρεθεί εκ νέου η κυβέρνηση επ’ αφορμή του φιλόδοξου προγράμματος αξιοποίησης της περιουσίας του Στρατού.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «business stories», λοιπόν, πλήθος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -και ιδιαίτερα των πιο αριστερών αποχρώσεων- δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του με το σχέδιο που παρουσιάστηκε προ ολίγων μηνών στο ΕΒΕΑ -σε μια πρώτη μορφή- από τον υπουργό Αμυνας και εταίρο του κ. Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο. Ιδιαίτερο μάλιστα δείχνει να είναι το πρόβλημα και να υπάρχει διάσταση απόψεων ως προς τις πλέον διαφημισμένες αξιοποιήσεις, αυτές του Οχυρού του Πολεμικού Ναυτικού στην Πέρδικα της Αίγινας (κεντρ. φωτ.) και των νησιών Φλέβες και Φλεβοπούλα (κάτω φωτ.), καθώς κρίνονται «αντιοικολογικές».

Αξιοποιείται η... παραλία των προσφύγων

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρονται σε μείζον πρόβλημα που προκύπτει από τη διάθεση αξιοποίησης της περιουσίας των τριών Ταμείων του Στρατού στην περιοχή Κόρακας στη Μυτιλήνη. Η εν λόγω περιοχή αποτελεί τη δεύτερη βασική θαλάσσια πύλη εισόδου μεταναστών και προσφύγων στη χώρα και ένα προκεχωρημένο φυλάκιο, το κοντινότερο στα τουρκικά παράλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η στόχευση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί στην περιοχή αυτή τουριστικό resort με αγροδιατροφικές δράσεις. Το ζητούμενο, όμως, είναι εάν μπορεί να γίνει σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων για τη χώρα. 



Πηγή: newmoney.gr