Διακοπές στην Λέσβο για την ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή- Έπαιξε μέχρι και σαντούρι....σήκωσε και κασκόλ του Αιολικού (φωτο)

Τις διακοπές της χαίρεται αυτό το διάστημα η Πηγή Δεβετζή.


Μετά από πρόσκληση του γνωστού πρώην αστυνομικού Δ/ντη Παναγιώτη Βαλεση αλλά και του άλλοτε παλαίμαχου ασου του Αιολικού Ηλία Παπαπορφυριου η ολυμπιονίκης
του τριπλούν Χρυσοπηγή Δεβετζή όπως είναι το πραγματικό της όνομα απολαμβάνει τις διακοπές της στην Λέσβο.

Συγκεκριμένα αυτές τις ημέρες η γνωστή Ολυμπιονίκης φιλοξενείτε στην Αγιασο, ενώ σήμερα ξεναγήθηκε στην Μυτιλήνη οπού συνάντησε και τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό στο παλαιό δημαρχείο. Αύριο θα συνεχίσει το τελευταίο στάδιο των διακοπών της στον Μολυβο.

Να σημειώσουμε ότι η όμορφη Πηγή Δεβετζη έκανε την εμφάνιση της και στο Πλωμαρι Λέσβου.

Η Πηγη Δεβετζη μετά από κάλεσμα του κύριου Βαλεση σήκωσε και κασκόλ του Αιολικού με φόντο την προκυμαία Μυτιλήνης.

Η Πηγή Δεβετζη θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες στην ιστορία του τριπλούν αφού κατέχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα με 15,32 μέτρα, επίδοση που πέτυχε στον προκριματικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, στις 21 Αυγούστου 2004. Στον τελικό του αγωνίσματος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 15,25 μ. στην τέταρτη από τις 6 προσπάθειες που επιχείρησε στον τελικό. 

Την ίδια χρονιά κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Βουδαπέστη το Μάρτιο με 14,73 μ.

Ο Παναγιώτης Κουτσκουδής γράφει για την επίσκεψη της Πηγής στην Αγιασο:

Στην πολύβουη και παλλόμενη από ζωή Αγιάσο φιλοξενείται αυτές τις μέρες η δις ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή

Στην πολύβουη και παλλόμενη από ζωή Αγιάσο φιλοξενείται αυτές τις μέρες η δις ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή, με την ευκαιρία του δεκαπενταύγουστου και της μεγάλης θρησκευτικής και εμπορικής πανήγυρης, που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου στο γραφικό ορεινό κεφαλοχώρι του νησιού μας. Χθες σεργιάνισε στα καλντερίμια του χωριού, επισκέφθηκε την εκκλησία της Παναγίας και ξεναγήθηκε στο Αναγνωστήριό μας από το φίλο Ηλία Παπαπορφυρίου και τον πρόεδρό μας Κλεάνθη Κορομηλά.

Η ίδια σημειώνει στο χρονολόγιό της: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο μου Ηλία και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου και γλυκύτατο κ. Κλεάνθη Κορομηλά και τους κατοίκους του υπέροχου αυτού χωριού για την φιλοξενία και την ξενάγηση και την τιμή που μας κάνουν!!! Η καλοσύνη, η ευγένεια και η θετική ενέργειά σας είναι κάτι το μοναδικό!! Χίλια ευχαριστώ για όλα!!»


Χθες το μεσημέρι διεξήχθησαν και οι εκλογικές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων οργάνων στο Πνευματικό μας Κέντρο. Ευχόμαστε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που ανανεώθηκε κατά τα 3/7 με νέους εξαίρετους συμβούλους, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του.