Κ. Γκαγκάκη για Μυτιληνιά ζωγράφο: "Εντυπωσιακή η έκθεση «Αιγαίου Χρώματα» της Δέσποινας Στεφάνογλου"

Σχόλιο της κυρίας Κατερίνας Γκαγκάκη για τη δουλειά της Δέσποινας Στεφάνογλου.


Η έκφραση αυτών που έχουμε μέσα του ο καθένας μας αποτελεί μία ιδιαίτερα μοναχική διαδικασία. Απαιτεί επίγνωση τόσο της ψυχικής μας δύναμης όσο και των περιορισμών που έχουμε επιλέξει ή μας έχουν επιβάλει να σεβόμαστε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μέσα στα χρόνια, ανεξαρτήτως χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας, ο τρόπος που επιλέγουμε ή απλώς καταφέρνουμε να εκφραστούμε, διαφοροποιείται. Άλλοτε «ανασαίνει» κι άλλοτε, κρύβεται και συρρικνώνεται. Η εμπειρία, θεωρείται συχνά ότι μπορεί να δημιουργήσει παράθυρο για την έκφραση. Να δώσει διέξοδο, καθώς «μαλακώνει» τις αιχμηρές πτυχές της προσωπικότητάς μας. Θα διαφωνήσω. Για μένα η νεανική, η πρώιμη έκφραση, ειδικά όταν συνειδητά αποτελεί μέσο επικοινωνίας και μετάδοσης μηνυμάτων έχει απαράμιλλη αξία. Έχει ορίζοντα και αβίαστη αισιοδοξία. Έχει καθαρότητα και προοπτική. Έχει ανόθευτα χρώματα. Και διδασκόμαστε απ αυτή. Αναφέρομαι στην εντυπωσιακή δουλειά μίας πολύ νέας ζωγράφου, της Δέσποινας Στεφάνογλου, που αποτυπώνει τα Χρώματα του Αιγαίου όπως θα θέλαμε όλοι να τα αντιλαμβανόμαστε.

Κατερίνα Γκαγκάκη

Να σημειώσουμε ότι  η Σαπφώ Art Gallery παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Μυτιλήνη την ανερχόμενη ζωγράφο Δέσποινα Στεφάνογλου και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής της έκθεσης που θα λάβει χώρα την Δευτέρα 08 Αυγούστου 2016 στις 21.00 στον χώρο της γκαλερί (Σαπφούς 3, κάθετη της Ερμού, στο κέντρο της αγοράς). Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παραβρεθεί και η δημοσιογράφος Κατερίνα Γκαγκακη.

Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Δέσποινας Στεφάνογλου με θέμα «Αιγαίου Χρώματα» θα πραγματοποιηθεί στην Σαπφώ Art Gallerie από την Δευτέρα 08 Αυγούστου έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Διάρκεια έκθεσης: Δευτέρα 08 Αυγούστου -  Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

Εγκαίνια έκθεσης: 8 Αυγούστου στις 21:00

Διεύθυνση : Σαπφους 3 Μυτιλήνη

Πληροφορίες: 6979636932, 6976280876, 2251 103248

Είσοδος ελεύθερη


Χορηγός επικοινωνίας LesvosPost media