Παραγωγικός Αύγουστος για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών

Παραγωγικός Αύγουστος για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Στα μέσα Αυγούστου, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών  υποδέχθηκαν τον Πρύτανη του Shanghai Maritime University, Prof. Huang Youfang συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του Transport College, Prof. Ge Ying’en,  τον Πρόεδρο του International Education College, Dr. Ruan Wei και τον κ. Qing Liqing, Vice - Director of Presidential Office. Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τον Πρύτανη Καθηγητή Στέφανο Γκρίτζαλη συνόδευαν η Αναπληρώτρια Πρύτανη Έρευνας Καθηγήτρια Αμαλία Πολυδωροπούλου και η Πρόεδρος του  Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Καθηγήτρια Ελένη Θανοπούλου.

Η  επίσκεψη ακολούθησε  την ολοκλήρωση του τρίτου κατά σειρά θερινού σχολείου στη Χίο και τις Οινούσσες του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών με φοιτητές και φοιτήτριες από τη ναυτιλιακή διεθνή μεγαλούπολη της Σαγκάης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης συμφωνήθηκε η δημιουργία κοινού ερευνητικού κέντρου καθώς και - στα πλαίσια του τελευταίου -   ενός αριθμού κοινών, μεταξύ του Τμήματος Ναυτιλίας και του SMU, διδακτορικών διατριβών σε θέματα αιχμής.

Σημειώνεται πως, για το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Αύγουστος υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγικός, καθώς η Υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος  Πέρσα Παφλιώτη απέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα το βραβείο Young Researcher στο IAME 2016 στο Αμβούργο, συνεργαζόμενη μεταξύ των άλλων συγγραφέων, με τον διδάκτορα του Τμήματος Δρ. Θ. Βιτσούνη και τον πρόσφατα εκλιπόντα καθηγητή του ΤΝΕΥ Γιάννη Τσαμουργκέλη,  στη συνέχεια της βράβευσης στη Φλωρεντία (Best Paper Award), της  Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Αθηνάς Ρουμπούτσου και της διεθνούς ερευνητικής ομάδας με την οποία συνεργάζεται  και άλλων διακρίσεων, όπως τη συμπερίληψη στα  finalist papers για το βραβείο του Maritime Policy and Management, εργασίας του Καθηγητή  Θ. Συριόπουλου.



Μυτιλήνη, 31 Αυγούστου  2016